Centrumwinkeliers willen kooppubliek lokken.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Centrumwinkeliers willen kooppubliek lokken.

Idee: Met Pasen 2014 een Paasontbijt in de bouwput?Alle Valkenburgse centrum winkeliers en ondernemers hebben dinsdagavond besloten om niet langer te klagen over de rioleringswerkzaamheden en de bijbehorende overlast, maar kansen te pakken om zo de eigen toekomst gestalte te geven. Daarbij wordt de VOC, het Verenigde Ondernemers Collectief, gesteund door ervaren marketing mensen en gemeentelijke ambtenaren.

De drie disciplines zitten in een zgn. ‘denktank’. Eén van de positieve acties die de winkeliers willen gaan opstarten is het in een modernere vorm terugbrengen van de spaaractie uit de jaren 60 en 70: de ZMV-zegeltjes.

In combinatie met de parkeerkaart kunnen winkeliers hun klanten kortingen geven op koopwaar. Daarnaast vindt men belangrijk dat de bewegwijzering naar parkeerplaatsen voor lang parkeren wordt verbeterd. Ze willen een shoppertas ontwikkelen met kunst erop van lokale en euregionale kunstenaars. Misschien een collector’s item?

De zeer druk bezochte VOC bijeenkomst heeft duidelijk gemaakt, en dat vertelde John Roks, woordvoerder tijdens de commissie EFT, dat de winkeliers acties willen voeren om winkelend publiek terug te halen naar het centrum.

"Het centrum is prima toegankelijk", betoogde Roks. "Alle doorgaande wegen zijn al maanden open. Alleen de Poststraat en de Lindenlaan zijn dicht vanwege werkzaamheden. De voetgangers kunnen prima alle winkels in de Lindenlaan bereiken", aldus Roks.
De ‘denktank’ (Roks: wie verzint een ander woord hiervoor") willen bewoners van Valkenburg aan de Geul en uit de regio nadrukkelijk bewust maken van de toegankelijkheid van het centrum. Wij willen met deze acties de regio duidelijk maken van het brede winkelaanbod in het centrum. "Nu niet meer zeuren maar accepteren", was het motto van Roks woensdagavond tijdens de commissie EFT waarin hij het winkeliersplan presenteerde.

"Deze situatie is er nu eenmaal in Valkenburg en het is niet meer te veranderen". Als in het najaar de afbraak van het oude winkelcentrum plaatsvindt en de bouwactiviteiten begin 2014 starten, wil de VOC van het nieuwbouw werk een attractie maken. "Vaker een andere aankleding van de bouwschutting met afbeeldingen van evenementen zou een mogelijkheid zijn", aldus Roks. Hij refereert dan aan de initiatieven die ontplooid zijn bij de realisatie van de A2 tunnel.

Alle voorgenomen acties gaan de winkeliers, ondernemers en horeca ca. € 40.000,= kosten.

Als laatst lanceerde Roks een buitengewoon apart idee: volgend jaar met Pasen zouden we in de bouwput een paasontbijt kunnen organiseren?

Foto archief tv valkenburg © 2012/2013

← Vorig bericht

Ingezonden brief: reactie op sluiting horeca.

Heuvelland judotoernooi in Houthem.

Volgend bericht →