Chantal Senden zwemt EJK-limiet.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Chantal Senden zwemt EJK-limiet.

Mooi succes voor Valkenburgse zwemster.Het Sloterparkbad in Amsterdam was van donderdag 16 tot en met zondag 19 april het strijdperk voor de Amsterdam Swim Cup. Deze wedstrijd gold voor de Nederlanders als laatste kwalificatiemoment voor de WK lange baan (Wereld Kampioenschappen lange baan) in Rome (26/7 t/m 2/8) en als tweede en tevens laatste kwalificatiemoment voor het EJK (Europese Jeugd Kampioenschap) in Praag (8 t/m 12/7). ZC Valkenburg heeft met 3 zwemmers aan deze wedstrijd deelgenomen.
Voor de 15-jarige Chantal Senden, opgenomen in de Nederlandse jeugd selectie van de KNZB, stond kwalificatie voor het EJK centraal. Op zaterdag tijdens de series zwom Chantal 0.57.96 op de 100m vrije slag.
Deze tijd was uiteindelijk goed voor deelname aan de B-finale. Tijdens deze finale werd ze als enige jeugdzwemmer tussen alle senioren 8e met een tijd van 0.57.78. Daarmee voldeed zij wel aan de kwalificatie-eis van de KNZB voor deelname aan de EJK. De richttijd was 0.57.82.Lotte Greven (1987) behaalde op de 200m wisselslag een twintigste plaats met een tijd 2.33.69.
Dit was helaas niet voldoende voor plaatsing op de NK lange baan (Nationale Kampioenschappen lange baan) die van 12 t/m 14 juni plaatsvinden in Eindhoven.
Lester Snackers (1994) werd met een tijd van 4.23.09 tweeëntwintigste op de 400m vrije slag en plaatste zich daarmee voor het NJK (Nationaal Jeugd Kampioenschap) dat van 19 t/m 21 juni eveneens in Amsterdam gehouden wordt.
Op zondag stond voor Chantal nog de 50m vrije slag op het programma. Dit was de afstand waarop ze zich gefocust had. De richttijd was 0.26.75. Een maand geleden in Berlijn had ze al 0.26.42 gezwommen. Bij de start echter sloeg het noodlot toe, toen de rits van haar badpak knapte.
Door dit euvel verliep de race niet optimaal waardoor ze 0.16 sec boven de richttijd eindigde. Met die tijd van 0.26.91 behaalde ze een zestiende plaats.Met de kwalificatie van Chantal heeft trainer Eric Craemers al 3 jaar op rij jeugdzwemmers van ZC Valkenburg bij de KNZB afgeleverd voor deelname aan Europese Kampioenschappen (EYOF en EJK).

← Vorig bericht

Drie Falco-teams op de drempel van het kampioenschap.

Moderne techniek helpt kerkelijke instellingen

Volgend bericht →