Cheque van € 10.000 voor aanschaf van een sprekende computer

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Cheque van € 10.000 voor aanschaf van een sprekende computer

Speciaal ontworpen voor kinderen die niet of nauwelijks kunnen praten.

De Ladies Circle 50 uit Maastricht heeft afgelopen zaterdag tijdens een groot feest een cheque van 10.000 euro overhandigd aan Joan van Zomeren, directeur van Franciscusoord in Valkenburg. De Ladies Circle 50 heeft op 25 november een sponsorfeest georganiseerd met als doel geld in te zamelen voor de aanschaf van de Tellus voor revalidatiekliniek Franciscusoord in Valkenburg. De Tellus is een sprekende computer speciaal ontworpen voor kinderen die niet of nauwelijks kunnen praten. Thema van het feest was “Niet vanzelfsprekend”.

De afdeling logopedie op Franciscusoord (SRL Stichting Revalidatie Limburg houdt zich bezig met het diagnosticeren, onderzoeken en behandelen van kinderen die niet of nauwelijks kunnen praten, maar wel véél te vertellen hebben. Het belangrijkste doel is deze kinderen een andere mogelijkheid te bieden om te “praten” met hun omgeving. Hiervoor is een draagbaar communicatiehulpmiddel ontwikkeld waar een synthetische stem uitkomt, de Tellus.

Om te onderzoeken of de Tellus een geschikt hulpmiddel is voor het betreffende kind met zijn eigen specifieke handicap, is het belangrijk voor de afdeling logopedie om te kunnen beschikken over een dergelijke computer. De Tellus is niet alleen inzetbaar op school of binnen het gezin, maar ook in een andere sociale omgeving. Het sociale leven van het kind en zijn directe omgeving neemt hierdoor aanzienlijk in kwaliteit toe. Met de financiële steun van LC 50 om de Tellus aan te schaffen, is de afdeling logopedie van Franciscusoord zeer geholpen.

Ladies Circle 50 is een serviceclub in Maastricht voor vrouwen in de leeftijd van 25 tot 45 jaar. Zij stellen zich onder meer tot doel eenmaal per jaar een charitatieve activiteit te organiseren. Ladies’Circle Nederland bestaat dit moment uit ongeveer 50 Circles met in totaal 750 leden.

← Vorig bericht

Gaat het wellnessconcept toch richting Maastricht?

Dorpsraad Schin op Geul / Oud-Valkenburg vergadert

Volgend bericht →