Cheque voor kunstwerk voor 125 jarige VVV.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Cheque voor kunstwerk voor 125 jarige VVV.

Leerlingen basisscholen werken aan dit project mee.De Kunst & Cultuurraad Valkenburg aan de Geul is druk bezig een kunstwerk te laten maken voor het 125 jarig jubileum van het VVV Zuid-Limburg.
Een deel van dit kunstwerk is reeds klaar, het restant is op dit moment nog onder de handen van de kunstenaar.
Afgelopen woensdag werd tijdens een bezoek aan het atelier van Pierre Habets in Schinnen een deel van het kunstwerk getoond. De directie van de Rabobank Maastricht e.o. overhandigde bij die gelegenheid een cheque met een donatie uit het coöperatiefonds.

Het wordt een bronzen beeldengroep waarin de medeoprichter, Theodoor Dorren, een belangrijke rol zal vervullen. Hij zal in brons een toeristengezin de weg wijzen, zoals hij dat ook destijds gedaan heeft.

Leerlingen van basisscholen uit elke regio betrokken werken aan het kunstwerk mee. Hoe het uiteindelijke kunstwerk er uit komt te zien is nog even een verrassing, het wordt namelijk pas op 22 februari 2011 onthuld.

De voorbereidingen zijn echter al ver gevorderd. Zo hebben de kinderwerkjes al geleid tot een uiteindelijk ontwerp. Ook is de centrale persoon, Theodoor Dorren, al in brons gegoten.

Foto Gert Lammer, a&C Media © 2010

← Vorig bericht

Ingezonden brief over het centrum.

Ingezonden brief: omgevallen Geulmuur.

Volgend bericht →