Cheque voor Parkinsonfonds van 8000 euro

Voorpagina » Toerisme » Cheque voor Parkinsonfonds van 8000 euro

Afgelopen week ontving het Parkinsonfonds uit handen van de organisatie van het Maestro evenement begin maart jl. in Sibbe georganiseerd, een cheque ter waarde van € 8.000,-. Harmonie St Rosa Sibbe organiseerde in samenwerking met het Parkinsonfonds het zeer geslaagde drie-daags Maestro-festival.

De titel Maestro 2018 ging zondagavond naar Christine van Basten, burgemeester van Beek. Zij dirigeerde het samengesteld harmonie-orkest met de uitvoering van de Beauty and the Beast naar magistrale hoogte. In haar directievoering zat bevlogenheid, wilskracht, aandacht voor dynamiek en heel veel passie. Een terechte winnaar. De andere burgemeesters kwamen daar kort achter. Je kon merken dat ze allemaal goed voorbereid waren, Toppie. De andere (oud)burgemeesters waren: Nicole Ramaekers uit Gulpen-Wittem, Dieudonné Akkermans uit Eijsden-Margraten, Jan Schrijen van Valkenburg aan de Geul, Constant Nuytens en Paul Gilissen van Valkenburg aan de Geul.
Zaterdagavond ging de Maestro-titel naar Claudia Bisschops van het CDA. Zij dirigeerde een uitvoering van de Pasodoble El Gato Montés. Ook zij werd tussen het geweld van alle lijsttrekkers de terechte winnaar.
Zaterdagmiddag ging de jeugdmaestrotitel naar Kilian. Hij dirigeerde het jeugdorkest The Next Generation en zij voerden een stuk uit the Lion King op. De jongeman deed dit magistraal.
Vrijdagavond streden afgevaardigden van de Sibber verenigingen om de titel en deze ging uiteindelijk naar Rosalie Heuts. De Maestrotitel werd bepaald door een vakjury maar daarnaast werd er iedere avond ook nog gestreden om de publieksprijs en de orkestprijs.
Bekijk HIER de registratie van Maestro die TV Valkenburg opname en uitzond.
Foto’s Ben Blom

← Vorig bericht

Houthemse boom doet mee aan 'verkiezing boom van het jaar'

Er wordt gewoon doorgewerkt aan Parcourse

Volgend bericht →