Chinezen kloppen aan de Valkenburgse poort

Voorpagina » Toerisme » Chinezen kloppen aan de Valkenburgse poort

In april komt de eerste groep Chinezen naar Valkenburg aan de Geul. Deze groep is het eerste resultaat van het bezoek dat een delegatie van het college in februari jl. bracht aan de Chinese stad Jiangyou (spreek uit als Djanjo). Ze verblijven op Landal Greenparcs op de Cauberg. Dat maakte directeur Louk Bongarts maandagavond bekend.
“Je kunt je afvragen waarom een grote stad als Jiangyou uitgerekend voor het kleine Valkenburg aan de Geul kiest”, aldus Bongarts. “De Chinezen kozen voor de gemeente Valkenburg aan de Geul vanwege onze kwaliteit en authenticiteit”.
Het gaat niet direct geld opleveren. Dat was wel een van de vragen van VVD commissielid Trimbos. “Je ziet dat de provincie Limburg en de gemeente Maastricht al vier jaar zo’n stedenband hebben met een plaats in China. Nu na die eerste periode kunnen beide partijen de eerste vruchten voorzichtig gaan plukken”, aldus Bongarts die enthousiast de commissie ABA voorlichtte over de stedenband.
De Chinees die vier of vijf dagen een bezoek brengt aan Limburg, zal hier geld achterlaten. Berekend wordt dat dit € 1200,- per persoon per trip kan opleveren. De Chinese toerist bezoekt dan wel diverse plaatsen in onze provincie.
In september van dit jaar organiseert Global Exploration een cultureel programma samen met Jiangyou. Onder de naam “East Meets West-Festival” leveren de Chinesen een groot aantal artiesten. “Ze willen zelfs een wagen in de Kerstparade laten meelopen met vuurwerk en het vuurwerk in de kelder van het gemeentehuis opslaan. We hebben uitgelegd dat zoiets in Nederland op een andere manier opgeslagen dient te worden. Het geeft aan hoe enthousiast de Chinezen zijn”, aldus Bongarts.
Er staat een tegenbezoek van een delegatie uit Jiangyou gepland: kosten € 8000,=.
Archieffoto gemeente valkenburg aan de geul

← Vorig bericht

Verboden op de weg: hover-, air- en oxboards

'De Post Valkenburg' nieuwe bestemming in de Lindenlaan

Volgend bericht →