Christmas Art Fair in het Streekmuseum in Valkenburg geopend

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Christmas Art Fair in het Streekmuseum in Valkenburg geopend

Met topstukken uit de galeries en getoond in kerstsfeer

Art Valkenburg presenteert van donderdag 16 november 2006 tot en met zondag 7 januari 2007 de tweede Christmas Art Fair. In een sfeervolle ambiance exposeren en verkopen kunstgaleries uit Valkenburg en omgeving, tijdens deze kunstbeurs, de topstukken uit hun collecties. De Christmas Art Fair wordt gehouden in Streekmuseum Land van Valkenburg.

De kunstbeurs in kerstsfeer is verleden jaar zeer succesvol verlopen. Voor zowel museum als galeries reden om de Christmas Art Fair opnieuw te organiseren. De combinatie van het kwalitatief goede en gevarieerde aanbod van kunstwerken enerzijds en de bijzondere artistieke vorm van ‘kerstambiance’ anderzijds blijkt een succes. Bovendien geeft de beurs op één plaats een overzicht van kunst uit acht verschillende galeries.

Gezamenlijk bieden deze galeries een gevarieerde verzameling topkunstwerken. Te zien zijn onder andere: abstracte schilderijen van Maria Verstappen en handgesmede sieraden van Jan van den Bragt, Limburgse kunst van onder andere Charles Eyck (met een schilderij uit de ‘Parijse periode’), werken van Hans Truijen, Patrick Creyghton en van Leendert van Dijk. Geheel nieuw, zelfs een primeur voor Nederland, zijn de fotoprints op doek van Judith Wiersema. Verder bronzen beelden van Lies Arnold, acrylaat beelden van Marianne van Schaijk en expressief realistische schilderijen van Josef Jan Michnia, internationale glaskunst, o.a. geblazen glas van Herman Marissen en Marie Meszaros, poëtisch realistische schilderijen van Alphons Smeets, schilderijen van Helga van de Poel en Minke Lipsch , icoon-schilderijen van Eduard Edigarian en keramiek. Ook aan het vakkundig inlijsten van kunstwerken wordt aandacht besteed.

Aan de Christmas Art Fair wordt dit jaar weer kunstzinnig vormgegeven met bloemsierkunst van Joyce Steens.

De deelnemende galeries zijn: Villa Diana, Giardino Beeldentuin, Marx & Marx Kunst, Artgallery AS, Glasgalerie Yorash, Minke Lipsch, In ’t Vergulde Kader en Artiflora.

Het museum is geopend di t/m vr 10-17u;

Za en zo 13-17u

Opening van de expositie

De opening werd verricht door wethouder Bert Dauven na enkele woorden van conservator Rob Kooiman op 15 november in aanwezigheid van veel kunstliefhebbers.

Foto-impressie van Hein Reuters

← Vorig bericht

Wandelen met de Stichting Limburgs Landschap

Velling populierenbos in Zuid Limburg

Volgend bericht →