B&W heeft over SV Geuldal andere mening dan onafhankelijk rapport

Voorpagina » Nieuws » B&W heeft over SV Geuldal andere mening dan onafhankelijk rapport

Het uitgebrachte rapport van het Huis van de Sport omtrent het samenvoegen van de twee afzonderlijke sportvelden in Schin op Geul en in Gulpen-Wittem tot één complex op de grens van de beide gemeenten roept veel vragen op bij AB. Het college van Burgemeester en Wethouders van Valkenburg aan de Geul hebben een eigen, andere mening over het uitgebrachte – onafhankelijk – rapport door het Huis van de Sport Limburg. Lees hier de uitgebreide brief.

Huis van de Sport naar de raadszaal?
In de uitgebreide brief van AB blijkt onder andere dat “het rapport aangeeft dat het ledenaantal ondanks het gegeven van krimp bij SV Geuldal stabiliseert en er sprake is van een vitale, levensvatbare vereniging. Uit recente opgevraagde informatie blijkt echter dat het ledenaantal en het aantal teams welke deelnemen aan de competitie is toegenomen. De vereniging groeit in tegenstelling tot wat de krimpmonitor aangeeft. Kunt u ons aangeven welke waarde we hieraan moeten toekennen? Vandaar ook onze vraag om in de commissievergadering het Huis van de Sport Limburg uit te nodigen voor een toelichting en de vraag hoe we de getallen moet interpreteren?”, vraagt Wim Weerts, raadslid van Algemeen Belang in de brief.

Commissie Sociaal Domein
Wim Weerts wil de kwestie agenderen voor de commissievergadering Sociaal Domein van september.

Kijk hier naar de reactie van bestuurslid Bart Schrouff van SV Geuldal over het ingenomen standpunt van het Valkenburgse college van B&W.

← Vorig bericht

Patrick Creyghton schildert het Limburgse landschap

Groot onderzoek naar nierpatiënten met corona

Volgend bericht →