Raad en college houden vast aan huidige bestemming Pretpark de Valkenier

Voorpagina » Nieuws » Raad en college houden vast aan huidige bestemming Pretpark de Valkenier

Het college van burgemeester en wethouders houdt vast aan de bestemming dagrecreatie voor pretpark de Valkenier in Broekhem-Zuid. Dat maakte wethouder Claudia Bisschops duidelijk tijdens de raadsvergadering van maandag 22 februari. “En dat weet de directie van het pretpark, want wij zijn sinds 2018 met hen in gesprek,” aldus de wethouder. Zij reageerde op een vraag van het CDA dat het artikel afgelopen weekeinde over de toekomst van het pretpark gelezen had. “Wat de CDA-fractie betreftis het dan ook zeer belangrijk dat er op een positieve, toekomstgerichte en proactieve manier vanuit de gemeente wordt meegedacht over de toekomst van dit geheel,” aldus een quote uit het verzoek.

Pretpark de Valkenier

VVD wil onderzoek naar woningbouw
Wethouder Bisschops houdt in ieder geval vast aan de huidige bestemming dagrecreatie. De VVD staat lijnrecht tegenover het beleid van het college en dient een motie in omdat: “dit park niet meer past in het beoogde toeristische “product Valkenburg”. De VVD wil een onderzoek naar de mogelijkheden voor een alternatieve bestemming voor het gebied instellen. Dat gaat er niet komen. De gemeenteraad vindt dat het initiatief tot verandering van de bestemming van het park bij de exploitant van het park ligt. De meerderheid van de raad en het college van B&W willen het pretpark graag behouden voor Valkenburg aan de Geul.

Pretpark onderzoekt toch alternatieve invulling
In een maandagavond 22 februari verstuurd persbericht van Pretpark De Valkenier in Valkenburg en Grouwels Daelmans Projectontwikkeling te Maastricht blijkt dat beide partijen onlangs een intentieovereenkomst hebben getekend om te onderzoeken of er een andere invulling aan het terrein kan worden gegeven. “De Valkenier bevindt zich namelijk op een T-splitsing: uitbreiden of een alternatief bedenken. Beide partijen toetsen de mogelijkheden om op de plek van het pretpark een nieuwbouwwijk te laten verrijzen. Die laatste optie wordt momenteel serieus verkend,” aldus oud-directeuren Albert en Huub Otermans. “Samen met Grouwels Daelmans zijn we aan het kijken naar een alternatieve invulling van deze mooie locatie, die recht doet aan de geschiedenis en kwaliteit van deze parkachtige omgeving. Alles uiteraard in samenspraak met de gemeente en omwonenden.”

Klik hier om het gehele persbericht te lezen.

← Vorig bericht

Gemeentehuis deze week twee dagen gesloten

Opzet ontwikkeling Valkenburg-Oost ook voor aanpak Plenkertstraat

Volgend bericht →