College B&W zet vol in op Wellness

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » College B&W zet vol in op Wellness

Het nieuwste product van Valkenburg krijgt langzaam “handen en voeten”Het Valkenburgse College (bestaande uit SP, AB en TP) zetten voor de 100% in op de ontwikkelde plannen voor de Wellness Boulevard in de gemeente. Binnenkort start de campagne “Wellness en … Valkenburg doet het well”.
Zo zal er een, tijdelijk, beeldmerk ontwikkeld worden en wordt geld vrijgemaakt voor het maken van een informatieve brochure die als presentatiemiddel voor geïnteresseerde bedrijven ingezet wordt.
Het College zit in een stuurgroep waarin zo’n 5 andere en grote marktpartijen in deelnemen om het “resort medische ontwikkelingen rondom de wellness gedachte uit te werken”. De meeste participanten in deze groep komen uit de medische sector en ontwikkeling.
Door aan deze stuurgroep mee te doen bepaald te gemeente zelf de toetredingseisen van nieuwe wellness initiatieven.
Dan dringt de vraag op: wat is wellness?
Een professor heeft dit voor de gemeente als volgt omschreven:
– gezonde levensstijl voor jong en oud;
– regelmatig bewegen, gezond eten en
ontspanning om er beter uit te zien;
– het proces van ouder worden zo goed
mogelijk door komen;
– ziektes c.q. ziekenhuisopname zoveel
mogelijk voorkomen;
– kwaliteit van leven, ook bij herstel.
Nuijtens maakt duidelijk dat er niet veel nieuws aan de horizon is te bespeuren. “Veel wellness is al in Valkenburg aan de Geul aanwezig. Wij moeten daarom op deze goede weg blijven zitten”.
De gemeente wil daarom regels en eisen opstellen om tegen “inferieure bedrijven” een “nee” te verkopen. “Kwaliteit is een bijzonderheid in onze toeristenplaats” zou het motto kunnen zijn van dit Wellness College.

← Vorig bericht

De Sint zag 130 kinderen voor zich

Interesse in koop terrein Leeuw brouwerij

Volgend bericht →