College komt ondernemers en inwoners tegemoet

Voorpagina » Nieuws » College komt ondernemers en inwoners tegemoet

Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan om de ondernemers voor de eerste zes maanden van dit jaar geen precariobelasting op te leggen en geen aanvullende precario te heffen voor de eventuele tijdelijke uitbreiding van de terrassen. Voor het gehele jaar 2021 zal de gemeente geen reclamebelasting heffen. Ook de huur van gemeentelijke eigendommen aan verenigingen en maatschappelijke instellingen wordt voor de duur van zes maanden kwijtgescholden. Deze tegemoetkomingen gaan de gemeente circa € 330.000,- kosten en worden betaald uit de reservepot voor Covid-19 maatregelen.

Voor de Valkenburgers
“We investeren daarnaast ook in de renovatie van de doorgaande weg in Houthem, in de natuurontwikkeling van de voormalige voetbalvelden van Valkenburgse Boys naast Ingendael en in het realiseren van een openbaar toilet op het Walramplein,” zegt Niels Dauven, wethouder financiën.
Voor renovatie van de doorgaande weg in Houthem wordt aan de raad een krediet van iets meer dan drie miljoen euro gevraagd. Voor het ontwikkelen van de voormalige voetbalvelden wordt € 170.000,- en voor het openbaar toilet op het Walramplein wordt € 120.000,- gevraagd.

Financieel gezond
“We hebben de begroting op orde,” zei Dauven tijdens de perspresentatie op vrijdagmiddag 18 juni. Vorige week tijdens een interview voor TV Valkenburg Vandaag – toen de Kadernota nog niet door het college van B&W was vastgesteld – zei Dauven al dat hij gematigd positief was wat betreft de financiële huishouding van de gemeente.
Maandag 12 juli vanaf 10:00 uur buigt de gemeenteraad zich over de Kadernota 2021. De vergadering is digitaal te volgen.

De Kadernota 2021 en jaarverantwoording 2020 vindt u hier.

← Vorig bericht

Poort van D’r Moostuin staat open

Eerste hittegolf in Valkenburg aan de Geul een feit

Volgend bericht →