College wil vroegere vijver in park Dersaborg terugbrengen

Voorpagina » Nieuws » College wil vroegere vijver in park Dersaborg terugbrengen

Tijdens de vergadering van de commissie S.O.B. had wethouder Vankan een nieuwtje. “Wij vinden dat we een voorbeeldfunctie hebben om het regenwater zoveel mogelijk af te koppelen van het rioolwater. Het college werkt daarom momenteel hard aan het plan om de vroegere vijver in park Dersaborg terug te brengen. Op die manier kunnen we enerzijds het stadhuis afkoppelen van het regenwater en anderzijds misschien nog voordelen van andere aard bewerkstelligen.

Villa Dersaborg

De contouren van de vijver zijn nog zichtbaar, er zal een bordje worden geplaatst met de tekst: Deze vijver wordt gevuld met het afgekoppelde regenwater  van het gemeentehuis,” aldus Vankan die nogmaals benadrukte dat de gemeente op het terrein van de duurzaamheid een voorbeeldrol moet blijven vervullen. “De vijver is ergens in de jaren ’60 gedempt en gevuld met van alles en nog wat. Uit proefboringen is gelukkig gebleken, dat er geen troep onder de grond zit. Technisch gezien kan de vijver dus worden aangelegd,” stelde de wethouder de commissieleden gerust.

Foto Beeldarchief Valkenburg

← Vorig bericht

Sinkholes blijvende zorg voor gemeente

Overleg met bewoners Schin op Geul uitgesteld

Volgend bericht →