Column: Politieke herfststorm in Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Column: Politieke herfststorm in Valkenburg
Column

Het begon met twee moderne projectontwikkelaars van gemeentewege: wethouder Vankan en zijn luitenant-ambtenaar Van Eijsden. Zij vielen in omdat de echte projectontwikkelaar 2Rocks uit Hilversum – die hotel Croix de Bourgogne wil herbouwen – ‘geen zin’ had om naar de raad van Valkenburg aan de Geul af te reizen. De wethouder had tegen de  projectontwikkelaar moeten zeggen; sorry. Dit is een schoffering van de Valkenburgse volksvertegenwoordiging. Je moet zelf naar Valkenburg komen voor tekst en uitleg.

De wethouder die het woord ‘sorry’ wel in de mond nam was wethouder Bisschops. Zij haalde borden en hekken, die gebruikt en bedoeld zijn voor de horeca en de retail, zomaar weg. Ze lichtte de gemeenteraad niet van tevoren in. Dat deed ze ook al niet met het plaatsen van die borden.

De kroon spant wethouder Meijers. Deze wethouder presteerde het om na vijf jaar een onvolledige collegenota te verspreiden op een politiek cruciaal moment: drie maanden voor de beoogde sluiting van het pas 20 jaar jonge sport- en recreatiecentrum Polfermolen. Na kritiek uit de commissie trok hij het voorstel in. Net als drie andere voorstellen die ter tafel kwamen: het armoedebeleid, de jaarstukken over de Polfermolen en het sport- en accommodatiebeleid.

Het is nog maar de vraag of wethouder Meijers – steeds onderkoeld reagerend op vragen vanuit de raadscommissie -heelhuids uit de strijd komt. Binnen no-time zal hij nieuwe nota’s moeten schrijven die geloofwaardig en doorspekt zijn met feiten en cijfers. Zeker in het Polfermolendossier. Van de opgedragen 1,2 miljoen euro besparing, opgelegd door de provincie enkele jaren geleden, zal niet veel overblijven. Want komt de Polfermolennota er niet, dan hebben diverse verenigingen na 1 januari 2021 geen onderdak. Het voortbestaan van de verenigingen staat op het spel.

Er hangt een politieke herfststorm in de lucht.

← Vorig bericht

Sluiting van het jaar van het woord van God

Kindercollege over dinosaurussen in Bibliotheek Valkenburg

Volgend bericht →