Commisieagenda: vervreemding gemeentelijk eigendom

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Commisieagenda: vervreemding gemeentelijk eigendom

Volgende week staat vervreemding gemeentelijk eigendom op agenda.Nadat de gemeenteraad in juli vorig jaar – onder voorwaarden – akkoord ging met de verkoop van de gronden aan de Gosewijnstraat, is het college aan de slag gegaan met het zoeken naar potentiële kopers. “Die zijn gevonden”, zegt burgemeester Eurlings.
“Onlangs zijn we met een potentiële koper, dhr. Stokking, door het centrum gelopen”. Dhr. Stokking is de koper van huize Boslust in Broekhem Noord. De investeringsmaatschappij wil het oude klooster in nieuwe luister herstellen en ontwikkelen tot een vijf-sterrenhotel met winkels. “Komende week leggen wij een raadsnotitie voor aan de commissie SOB of EFT, waarin de randvoorwaarden zijn verwoord om tot verkoop van de gronden te komen.Dat is één helft van de verantwoording.
De andere helft van dit strikt gescheiden traject is de bereidwilligheid onzerzijds aan de koper/investeerder te tonen dat het plan serieus te nemen is. Ook de potentiële koper moet de indruk krijgen dat hij met een betrouwbare partner in zee gaat”, aldus burgemeester Martin Eurlings. “De andere partij wil ook tekeningen en schetsen maken om zijn plannen te realiseren”, aldus Eurlings.
“Dat wil niet zeggen dat wij wettelijke trajecten gaan inkorten of versnellen. Dat kan helemaal niet”, voegt wethouder Kleijnen eraan toe. Op dit moment wordt gekeken of de notitie dinsdag- of woensdagavond besproken wordt in de commissievergadering. “Hierover komt in de loop van deze week duidelijkheid”, aldus Eurlings.
Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008/2009

← Vorig bericht

Transperant schrijft brief over verkoop Essent

Monumentale kerk krijgt eenmalige subsidie

Volgend bericht →