Commissie S.O.B.: neem het Bewonerscollectief serieus!

Voorpagina » Nieuws » Commissie S.O.B.: neem het Bewonerscollectief serieus!

De commissie S.O.B. heeft wethouder Vankan op het hart gedrukt om het schrijven van  het Bewonerscollectief Berg inzake de gebiedsvisie Kern Berg serieus te nemen. Vankan beloofde dat te doen. Hij heeft begin dit jaar een afspraak met het Collectief gemaakt, echter door corona kon er niet met zoveel mensen rond de tafel plaatsgenomen worden. Op dinsdag 22 februari is een nieuwe afspraak gepland in het gemeentehuis. Vankan verklaarde verder: “De gemeente kijkt naar wet- en regelgeving, naar de eigendomsverhoudingen en belangen van alle steakholders.”

Voorbeeld
Vankan noemde de supermarkt als voorbeeld van zijn verklaring. “Een supermarkt verplaatsen naar een plek buiten de bebouwde kom is wellicht mogelijk maar moet goed worden afgewogen. Mensen die de winkel te voet bezoeken, moeten veelal verder lopen. Je moet bovendien rekening houden met de wetgeving en de mening van de eigenaar is hierbij heel belangrijk.”

2022-02-01 Commissie SOB

Fracties zijn het met elkaar eens
Corry Fulmer (PGP) vroeg zich af of er niet meer met de inwoners wordt gepraat nu bekend is dat een en ander over de verkiezingen wordt getild.

Thomas Brune (CDA) sprak van een prima en duidelijk schrijven en vroeg de wethouder om met de bewoners te gaan overleggen.

Lloyd Wagemans (VSP) deelde mede dat het plan van het Bewonerscollectief goed past in de omgevingsvisie van de kern Berg en spoorde Vankan aan tot overleg.

Bas Versijp (VVD) vond het belangrijk dat deze suggestiesmeegenomen worden in het verdere traject.

Bert Hardy (AB) sprak van zes serieuze punten . Hij hooptedat ze met de steakholders en inwoners worden besproken en dat na de verkiezingen een goed plan wordt gemaakt.

← Vorig bericht

Pradoegebouw wordt definitief ‘Boutiquehotel Kint’

Binnen zes jaar geluidsschermen voor Houthem

Volgend bericht →