Communicatie bij schuurbrand Nieuweweg moet beter

Voorpagina » Toerisme » Communicatie bij schuurbrand Nieuweweg moet beter
“Op 15 augustus jl. is er een schuurbrand geweest op de Nieuweweg in Valkenburg. Zoals TV Valkenburg bericht heeft bleek tijdens dit incident dat bij het aansluiten op de dichtstbijzijnde brandkranen voor bluswater, de betreffende brandkranen niet meer operationeel waren. Vervolgens heeft de brandweer aangesloten op functionerende brandkranen”, aldus de tekst uit een brief aan alle raadsleden.
Politieke reacties
De politieke fracties zijn geschrokken van de brief. Dat bleek maandagavond tijdens de commissievergadering Algemene Zaken. De VVD reageerde met de vraag “welke maatregelen genomen worden om deze ernstige fout in de communicatie te voorkomen?”
De reactie van de PGP was van een gelijke strekking. “Vreemd dat de brandweer niet op de hoogte is welke putten in de gemeente afgesloten zijn. Wij gaan er van uit dat niet in werking zijnde putten duidelijk gemarkeerd of verwijderd worden”.
De VSP liet zich in min of meer dezelfde woorden uit. “Dit mag echt niet meer gebeuren. Bij een brand van grotere omvang zou dit grote gevolgen kunnen hebben”.
“We hebben er van geleerd”
Burgemeester Schrijen vond het nodig om de raadsleden te informeren via een brief vanwege de reacties op de publicatie van de brand op TV Valkenburg. “Het moet kloppen waar de aansluitpunten zijn om een brand te blussen. We hebben er van geleerd”.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

'Service Medal' voor Boslust verpleger Henk Menzel

Ingezonden reactie over onderzoek leegloop basisscholen

Volgend bericht →