Houten vogelhuis voor pastoor Constantijn Dieteren

Voorpagina » Nieuws » Houten vogelhuis voor pastoor Constantijn Dieteren

Zondag 22 november werd door deken Bronneberg van het dekenaat Gulpen de nieuwe pastoor van Schin op Geul, Constantijn Dieteren, geïnstalleerd. Als getuigen waren hierbij aanwezig pastoor Janssen uit Valkenburg-c. en pastoor Tervoort uit Banholt.

De plechtigheid bestond onder andere uit de overhandiging van het herdersschopje en de sleutel aan de kerkdeur, vervolgens een mis met de officiële installatie door de deken en tenslotte een toespraak door burgemeester Schrijen en een dankwoord door de pastoor. De viering werd opgeluisterd door Erik en Mirna van Kempen-Senden.

Pastoor Dieteren is tegelijk benoemd tot pastoor van de parochies in Oud-Valkenburg en Sibbe. Bovendien gaat hij als moderator nauw samenwerken met pastoor Janssen van de Valkenburgse centrumparochie. Ook is hij voorzitter van de parochiefederatie VOSS dat staat voor de eerste letters in de komnamen Valkenburg, Oud-Valkenburg, Schin op Geul en Sibbe.

Met inachtneming van de geldende coronaregels was de dienst slechts toegankelijk voor een beperkt aantal genodigden en konden de Schin op Geulse verenigingen hierbij aanwezig zijn door het plaatsen van hun vlag en vaandel in de kerk. Als welkomstgeschenk ontving hij van de parochie een houten vogelhuis.

De komende week is deze plechtigheid nogmaals te volgen via de livestream: https://twitch.tv/sxcsolutions

Foto’s Frans Lussenburg en Hein Reuters, TV Valkenburg
Kijk hier naar een dankwoord van pastoor Dieteren.

← Vorig bericht

Protestantse kerk blijft in beeld voor verenigingen + video

Onze eindejaarswensactie is er weer!

Volgend bericht →