Containers op Walramplein voor onderzoek

Voorpagina » Nieuws » Containers op Walramplein voor onderzoek

Woensdagochtend zijn twee wooncontainers op het Walramplein geplaatst. In de containers worden de komende twee maanden twee onderzoekers gehuisvest die samen met de buurtbewoners ideeën verzamelen rond het plan om het gebied Valkenburg-Oost opnieuw te ontwikkelen. Onder de naam ‘Valkenburg ontwikkelt Oost’. Klik hier voor meer info.

twee containers walramplein

Walramplein-Berkelplein
“Met name de omgeving Walramplein – Berkelplein. Hier komen wonen, bedrijvigheid en recreëren bij elkaar, maar er liggen nog veel kansen om de samenhang, kwaliteit en bereikbaarheid van dit gebied te verbeteren. Daarom willen we hier een visie voor ontwikkelen”, aldus de gemeente in een publicatie.

Onderzoek
Deze maand starten de kaartenmakers van Dear Hunter met een onderzoek op locatie. Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dear Hunter verblijven hiervoor twee maanden in twee containers op het Walramplein. Door zelf op de plek aanwezig te zijn, kunnen zij de lokale opgaves bestuderen en in kaart brengen. “Zij komen graag in contact met de bewoners, ondernemers en bezoekers. Maar door de anderhalvemetermaatregel kunnen zij de bewoners niet in de container ontvangen. Dat zal buiten moeten gebeuren”, aldus de gemeentewoordvoerder.

Reportage
Vanaf zondag hoort u de onderzoekers Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dear Hunter vertellen over  hun onderzoeken voor het project Valkenburg oost.

← Vorig bericht

Na zomer duidelijkheid over onderzoek Polfermolen

Toch nog voorstelling in het Openluchttheater

Volgend bericht →