Cornelius-oktaaf in Schin op Geul

Voorpagina » Toerisme » Cornelius-oktaaf in Schin op Geul

Op zaterdag 9 september start in de parochiekerk van Schin op Geul weer het jaarlijkse octaaf ter ere van de H. Cornelius. Tijdens dit Corneliusoctaaf wordt er iedere dag een H.Mis opgedragen, waarbij na afloop de Corneliuszegen wordt gegeven en de gelegenheid is om de relikwie te vereren.
Daarnaast is er op de zondagen en de woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur gelegenheid voor gebed, zegen en relikwieverering. Opluistering van de diensten geschiedt door fanfare St.Cornelius (9 september), Jongerenkoor JOKO uit Reijmerstok (10 september), mannenkoor Inter Nos (16 september) en dameskoor Cantara uit Valkenburg (17 september).
In het voorportaal van de kerk is een stand ingericht waar diverse religieuze artikelen te koop zijn. Bij het Corneliusbeeld (rechtsvoor in de kerk) is een bus geplaatst, waarin een persoonlijke stille intentie kan worden opgegeven (pen en papier zijn aanwezig). Tijdens de diensten in het octaaf en gedurende het jaar, als gebeden wordt voor de Broederschap St. Cornelius, zal ook voor deze stille intenties worden gebeden.
Foto archief TV Valkenburg

← Vorig bericht

Kinderen nemen nieuwe schoolroute in gebruik

Jubileum vakantiehuis Ronald McDonald Kinderfonds

Volgend bericht →