Corneliusoctaaf begint in Schin op Geul.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Corneliusoctaaf begint in Schin op Geul.

Van 14 t/m 22 september a.s.Op zaterdag 14 september start in de parochiekerk van de H.Mauritius te Schin op Geul het jaarlijkse octaaf ter ere van de H.Cornelius.

Deze heilige werd in 251 tot paus gekozen. Hij voerde een op vrede en verzoening gericht beleid, maar werd twee jaar later het slachtoffer van de vervolgingen door de Romeinen. Na zijn dood werd zijn verering alras snel verbreid.

De H.Cornelius wordt vooral aangeroepen bij verkrampingen en stuipen, maar heden ten dage met name ook voor verlichting van rusteloosheid, zorgen, zenuwaandoeningen en ander lijden; kortom tegen alle vormen van overspanning en stress.

Juist in onze tegenwoordige jachtige tijd blijkt er bij velen behoefte te bestaan aan een rustpunt, dat de H.Cornelius ons kan geven. Om die reden komen dan ook ieder jaar vele mensen naar Schin op Geul om de relikwieën van deze martelaar te vereren.

Tijdens dit Corneliusoctaaf zal er iedere dag een H.Mis worden opgedragen waarbij na afloop de Corneliuszegen wordt gegeven; daarnaast is er op enkele dagen ook s’middags gelegenheid voor gebed en relikwieverering. In het voorportaal van de kerk is een stand ingericht waar diverse religieuze artikelen te koop zijn.

De kerk in Schin op Geul ligt midden in het dorp, vlakbij het spoorwegstation. Hoewel hooggelegen is het gebouw prima toegankelijk; parkeergelegenheid is er bij het naastgelegen kerkhof en bij het station.

Het programma van het Corneliusoctaaf 2013 van dag tot dag:

Zaterdag 14 september Opening van het octaaf met een H.Mis om 19.00 uur opgeluisterd door mannenkoor Inter Nos uit Schin op Geul. Na de mis relikwieverering.

Zondag 15 september H.Mis om 10.30 uur opgeluisterd door Maria en Pierre uit Schin op Geul. Na de mis en in de middag van 14.00-16.00 uur relikwieverering.

Maandag 16 september Feestdag van de H.Cornelius. H.Mis om 19.00 uur opgeluisterd door dameskoor Vivace uit Schin op Geul. Na de mis relikwieverering.

Dinsdag 17 september H.Mis om 19.00 uur. Na de mis relikwieverering.

Woensdag 18 september H.Mis om 19.00 uur. In de middag van 14.00-16.00 uur en na de mis relikwieverering.

Donderdag 19 september H.Mis om 19.00 uur. Na de mis relikwieverering.

Vrijdag 20 september H.Mis om 19.00 uur. Na de mis relikwieverering.

Zaterdag 21 september H.Mis om 19.00 uur opgeluisterd door fanfare Sint Cornelius uit Schin op Geul. In de middag van 14.00-16.00 uur en na de mis relikwieverering.

Zondag 22 september Sluiting van het octaaf met een H.Mis om 10.30 uur opgeluisterd door dameskoor Vivace uit Schin op Geul. Na de mis en in de middag van 14.00-16.00 uur relikwieverering.

← Vorig bericht

Welke winkel wordt de 'Beste Winkel in 2013'?

Cheque voor struikelstenen-project.

Volgend bericht →