Burgemeester licht gemeenteraad in over coronavirus

Voorpagina » Toerisme » Burgemeester licht gemeenteraad in over coronavirus

Burgemeester Jan Schrijen heeft als voorzitter van de gemeenteraad de leden ervan ingelicht over de gang van zaken indien het coronavirus Limburg en Valkenburg aan de Geul gaat bereiken. Donderdagavond bevestigde minister Bruno Bruijns (VVD) van medische zorg tijdens een live tv-uitzending het eerste geval in Tilburg.
“Het nieuwe Coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19. Een ziekte van nationale betekenis. Daarom valt COVID-19 in de groep A-ziekten. Het bestuur van de Veiligheidsregio draagt zorg voor de voorbereiding van de bestrijding,” aldus de burgemeester in zijn brief. Hij is tevens bestuurder van de Veiligheidsregio.
Als het virus Zuid-Limburg bereikt
Burgemeester Schrijen schrijft verder indien het virus onze regio bereikt. “Er zijn op dit moment geen patiënten met COVID-19 in Nederland. Maar de kans daarop is wel reëel. Als een inwoner van Zuid-Limburg besmet blijkt te zijn, licht de GGD mij daarover in. De GGD Zuid-Limburg is goed voorbereid. De bestrijding van dit nieuwe coronavirus is in wezen niet anders dan die van andere infectieziekten. De GGD voert bron- en contactonderzoek uit om verspreiding tegen te gaan. Bij kleinere uitbraken is dit een beproefde methode gebleken. Bij grote aantallen zieken kan de GGD verregaandere maatregelen adviseren. Denk hierbij aan het afgelasten van evenementen. Als dat aan de orde zou komen, is de minister het bevoegd gezag en de voorzitter van de Veiligheidsregio degene die de maatregelen afkondigt. Aanzien er momenteel geen patiënten met COVID-19 in zuid-Limburg zijn, is een dergelijke maatregel nu niet zinvol.”
Lees hier de complete brief aan de gemeenteraad.
Foto pixabay

page1image64296576
← Vorig bericht

Hennepkwekerij in Berg ontruimd

Enquête naar herbestemming van voormalig klooster Boslust

Volgend bericht →