Coronacrisis: Alle publieke vieringen afgelast tot en met Pinksteren

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Alle publieke vieringen afgelast tot en met Pinksteren

Door de aangescherpte maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus hebben de Nederlandse bisschoppen aanvullende maatregelen getroffen. Alle publieke liturgievieringen, ook die in kleine kring door de week, worden voor de gehele Paastijd, tot en met Pinksteren op 31 mei afgelast.
Door de week geen diensten
De overheid heeft alle bijeenkomsten verboden tot 1 juni, ook die met minder dan 100 mensen. Eerder werden door de bisschoppen al alle publieke vieringen op zaterdag en zondag afgelast, nu zijn dus ook de publieke vieringen door de week afgelast.
Besloten vieringen zijn alleen nog mogelijk in aanwezigheid van de daarvoor strikt noodzakelijke bedienaren en zonder de deelname van andere gelovigen. De kerken kunnen wel open blijven voor individuele bezoekers, die komen voor gebed of om een kaars aan te steken en/of een gave voor de voedselbank te brengen. Zij moeten alle maatregelen van de overheid daarbij in acht nemen op het gebied van aantal, afstand, hygiëne en gezondheid. Het kabinet heeft aangegeven dat er nog uitzonderingsmaatregelen komen waar het gaat om uitvaarten en kerkelijke huwelijken.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Komend weekeinde begint de zomertijd

Coronacrisis: Filmvoorstellingen 't Geboew afgelast

Volgend bericht →