Coronacrisis: Aangepaste Allerzielenvieringen in gemeente

Voorpagina » Nieuws » Coronacrisis: Aangepaste Allerzielenvieringen in gemeente

Door de aangescherpte regels door de Rijksoverheid rond het coronavirus, zijn de Allerheiligenvieringen in de diverse parochies dit jaar aangepast. Wij hebben de diverse vieringen op een rij gezet.

Parochie HH. Monulphus en Gondulphus in Berg & Terblijt
In de parochie in Berg zullen komende zaterdagavond 24 oktober en zondag 25 oktober de overledenen van het afgelopen jaar vernoemd worden. Voor hen wordt een kaars ontstoken en zal het Allerzielenprentje uitgereikt worden, verdeeld over de H.missen van zaterdagavond 19.00 uur, zondag 11.00 uur, zondag 15.00 uur en tijdens een extra mis op zondag om 17.00 uur.
De zegening van de graven en urnen op de beide kerkhoven en op de algemene begraafplaats vindt plaats na de H.Mis van 15.00 uur: ongeveer tussen 15.50 en 16.45 uur. Afstand houden is ook hier geboden. Opgave noodzakelijk i.v.m. beperkte aantal plaatsen in de kerk.

H.Rosaparochie in Sibbe – IJzeren
Dit jaar kan de allerzielenviering vanwege de coronamaatregelen alleen maar op een aangepaste wijze plaatsvinden. De viering zal zijn op zondag 8 november om 15:00 uur in de kerk. Aansluitend worden op het kerkhof de graven gezegend. In de kerk kunnen maximaal 30 personen aanwezig zijn, na reservering via bij P Heinen 043 601 59 79. Bij de toewijzing van plaatsen worden de nabestaanden van de overledenen na 1 november 2019 voorrang verleend.

HH. Nicolaas- en Barbaraparochie in het centrum
Er zal dit jaar geen Allerzielenviering op zondag 1 november om 16:00 uur  op de Algemene Begraafplaats aan de Cauberg plaatsvinden. Dat heeft pastoor Jansen besloten. Tevens zal op 2 november om 19:00 uur geen Allerzielenviering in de HH.Nicolaas- en Barbarakerk plaatsvinden. Alle overledenen tussen Allerheiligen vorig jaar en dit jaar worden genoemd in de H.Mis van 11 uur op zondag 1 november. Voor hen branden de hele dag gedachteniskaarsjes. De ‘oude kerk’ is de hele dag toegankelijk via de Kerkstraat.

H. Mauritiusparochie in Schin op Geul
Op zondag 1 november worden om 15.00 uur tijdens de Allerzielenviering de overledenen vanaf 1 september vorig jaar tot 1 september van dit jaar herdacht. Er zal een kaarsje worden ontstoken en het gedachteniskruisje wordt aan de nabestaanden uitgereikt. Ook wordt stilgestaan bij de vele doden van natuurrampen, in het verkeer, door oorlogen en andere terreurdaden. Na afloop van de viering worden de graven op het kerkhof gezegend. Deze viering vindt vanwege de coronamaatregelen in besloten kring plaats en is alleen toegankelijk voor de nabestaanden van de overledenen van het afgelopen jaar die zich daarvoor hebben aangemeld.

juli 2020

H. Johannes de Doperparochie in Oud-Valkenburg
Op zaterdagavond 31 oktober worden de overledenen van afgelopen jaar tijdens de H. Mis van 19.00 uur herdacht.  Er zal dan voor hen een kaarsje worden ontstoken en na afloop van de viering worden de graven op het kerkhof gezegend.

Archieffoto’s TV Valkenburg

← Vorig bericht

Neem een kijkje in de oudheid

Nieuwe serie ‘Sjporttaofel’, vandaag met SV Sibbe

Volgend bericht →