Coronacrisis: Amstel Goldrace gaat niet door

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Amstel Goldrace gaat niet door

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft besloten de 55e editie van de Amstel Gold Race en de 7e editie van de Amstel Gold Race Ladies Edition op zondag 19 april te annuleren in verband met de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus. Ook de toerversie voor 15.000 toerfietsers op zaterdag 18 april gaat niet door.
Koersdirecteur Leo van Vliet: “De veiligheid en gezondheid van de renners, onze bezoekers en iedereen die tijdens het Amstel Gold Race weekend werkzaam is staan altijd voorop. Natuurlijk is dit een moeilijke beslissing om te nemen en we vinden het ontzettend jammer. De organisatie van de Amstel Gold Race werkt een heel jaar toe naar dit mooie evenement en we begrijpen dat het teleurstellend is voor alle deelnemers, of dat nu de profs of de toerfietsers zijn. Maar we kunnen niet anders dan deze keuze maken. We volgen de adviezen van de veiligheid- en gezondheidsinstanties en de Amstel Gold Race komt te vroeg om te kunnen garanderen dat het een onbezorgde editie wordt.”
UCI kalender
Of de Amstel Gold Race dit jaar nog op een andere datum kan plaatsvinden is momenteel onzeker. De organisatie hoopt met de UCI een nieuwe datum te vinden voor zowel de mannen als de vrouwen.
Toerversie op 18 april
Ook de Toerversie op zaterdag 18 april waar 15.000 toerfietsers jaarlijks aan deelnemen wordt geannuleerd. De organisatie onderzoekt de mogelijkheden van een andere datum. Deelnemers ontvangen hier binnenkort nadere berichtgeving over.
Foto Hans Zwanenburg, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Rabobank-vestiging Th.Dorrenplein gesloten

Dagboek uit quarantaine 2

Volgend bericht →