Coronacrisis: App 'Limburg Bevrijd(t)' vanaf 1 mei online

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: App 'Limburg Bevrijd(t)' vanaf 1 mei online
Op 1 mei 2020 wordt de lang verwachte app “Limburg Bevrijd(t)” gratis beschikbaar gesteld in de Google Playstore en de Apple store.
Terwijl de Corona maatregelen de viering van de 75 jaar bevrijding compleet stil hebben gelegd, heeft gamebedrijf BadDice doorgewerkt aan haar app om mensen spelenderwijs kennis en inzichten te verschaffen over de bevrijding en de betekenis van vrijheid. De app is binnenkort gratis te spelen voor iedereen, veilig thuis op de bank.
75 jaar Limburg bevrijdt app

Limburg Bevrijd(t) is een door de provincie Limburg gefinancierd project voor de 75 jaar bevrijding. Het project is benoemd tot één van de twee uitzonderlijke projecten. In de app bevrijden spelers alle gemeentes door puzzels en quizzen te voltooien. Hierdoor spelen zij ook verhalen en audiofragmenten vrij die hen leren over de belangrijkste gebeurtenissen van de bevrijding voor elke gemeente in Limburg. De quizzen zijn tot stand gekomen door een samenwerking met Liberation Route Europe en bevatten de audiofragmenten van hun luisterkeien die door Limburg staan verspreid. De app is interessant voor alle leeftijden, maar het doel is vooral om bewustwording bij de jongeren te creëren. De app is dan ook makkelijk in te zetten voor bijvoorbeeld scholen om leerlingen meer te leren over de bevrijding.
← Vorig bericht

Nabehandeling Aziatische tijgermug in Valkenburg aan de Geul

De voetbalanekdotes van Maurice Graef

Volgend bericht →