Coronacrisis: Ga niet naar België en Duitsland

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Ga niet naar België en Duitsland

Veiligheidsregio Limburg-Noord en Veiligheidsregio Zuid-Limburg vragen dringend uw medewerking om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
België
België heeft op dinsdag 18 maart strenge controles aan de grensovergangen ingevoerd op niet-essentiële verplaatsingen. De grens oversteken door Nederlanders naar België voor bijvoorbeeld tanken, boodschappen doen, wandelen, fietsen of vakantie wordt door de Belgische overheid vooralsnog niet meer toegestaan. Alleen mensen die over een werkgeversverklaring beschikken, mogen de grens nog oversteken.
Om sluipverkeer te voorkomen, zijn of worden kleinere toegangswegen naar België volledig afgesloten. Hoor je bij de groep die met een werkgeversverklaring de grens over mag? Dan kan het zijn dat je niet meer op alle plekken door kunt en moet omrijden. Rijd dus via de grote wegen.
Duitsland
Ook de Duitse overheid raadt niet essentieel grensverkeer af. Ook hiervoor vraagt de Veiligheidsregio in Limburg uw medewerking. Elke besmetting is er één te veel. Houd 1,5 meter afstand en neem de hygiënemaatregelen in acht.
Deze mededeling is maandag 23 maart 2020 om 13:00 uur gepubliceerd.

← Vorig bericht

Afbouw Par'course in volle gang

Coronacrisis: Verregaande inperking persoonlijke vrijheid tot 1 juni 2020

Volgend bericht →