Coronacrisis: Bierbrouwer hoeft tot 28 april geen huurpenningen

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Bierbrouwer hoeft tot 28 april geen huurpenningen

De Leeuw/Brouwerij Haacht Nederland, de Belgische familiebrouwerij die in Nederland opereert onder de naam Bierbrouwerij de Leeuw, heeft twee maatregelen genomen om haar partners in deze moeilijke tijd tegemoet te komen. Eerder berichtte TV Valkenburg al over maatregelen die tot 6 april waren genomen.
Nieuwe maatregelen
De brouwerij treft twee maatregelen om partners tegemoet te komen nu ze hun bedrijven noodgedwongen tot en met 28 april moeten dichthouden.
Ten eerste hoeven horecaondernemers die huren van de brouwerij over de periode van 16 maart tot en met 28 april geen huurpenningen te betalen. Deze worden volledig kwijtgescholden. Eerder kondigde de brouwerij al aan dat dit zou gelden tot 6 april, maar in het licht van de verlengde maatregelen is deze periode verlengd. Zelf betaalt de brouwerij de maandelijks door de brouwerij verschuldigde huurpenningen aan pandeigenaren overigens wel door.
Ten tweede voorziet de brouwerij in een verruiming van de betalingstermijnen voor facturen vanaf 9 maart 2020. Deze maatregelen betreffen een uitbreiding van de maatregelen die bij het sluiten van de horeca reeds bekend werden gemaakt.
Foto archief Leeuw brouwerij

← Vorig bericht

KERNgezondTV met topvolleybalster Karin Mennen

Coronacrisis: Vastenactie lijdt onder crisis

Volgend bericht →