Coronacrisis: BOA’s waarschuwen niet meer maar bekeuren direct

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: BOA’s waarschuwen niet meer maar bekeuren direct

De dringende oproep om niet naar buiten te gaan behalve als het moet voor bijvoorbeeld te winkelen of een klein ommetje rond het huis te maken en daarbij 1,5 meter afstand behouden, moet nu wel bekend zijn. Ondanks deze afspraak kan het voorkomen dat BOA’s overtreders van deze afspraak bekeuren vanaf zaterdag 4 april. Geen waarschuwing meer maar direct een boete.
Uitbreiding
de gemeente Valkenburg aan de Geul heeft ingaande dit weekeinde extra toezichthouders aangesteld. De ambtenaren van de gemeente zijn aangesteld als toezichthouder. Zij gaan met de BOA’s of afzonderlijk op pad. ‘Ook de politiecapaciteit is opgeplust”, zegt de gemeentewoordvoerder op vragen van tegen TV Valkenburg. “De ontwikkelingen worden nauwkeurig gemonitord. Het blijft, ook met dit mooie weer, van belang dat mensen binnen blijven en als ze buiten zijn de 1,5 meter afstand in acht nemen”.

Direct beboeten
“Tot 3 april
 werd bij handhaving van de maatregelen eerst een keer gewaarschuwd waarna bij de tweede keer overtreding een boete volgde. Inmiddels is echter – voor alle gemeenten in het Heuvelland – besloten dat mensen die in strijd met noodverordening handelen direct beboet worden zonder waarschuwing vooraf”, waarschuwt de gemeentewoordvoerder.

Ook met Pasen
De maatregelen rond de handhaving en toezicht zijn dit weekeinde ingegaan. Vooral met het oog op de mooie lentedagen met warme temperaturen voor komende week en het lange, vrije Paasweekeinde dat voor de deur staat.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Zwemclub Valkenburg stopt

Coronacrisis: Klokken luiden als teken van hoop en eendracht

Volgend bericht →