Coronacrisis: Britse coronavariant is dichtbij

Voorpagina » Nieuws » Coronacrisis: Britse coronavariant is dichtbij

De variant van het coronavirus is afgelopen dagen aangetoond in de Zuid-Limburgse stad Geleen op nog geen 25 km van Valkenburg aan de Geul. De Britse variant is door onderzoeken bij de GGD aangetroffen bij drie mensen van twee gezinnen die niet in Engeland geweest zijn. Dat schrijft Dagblad de Limburger vandaag, zaterdag 9 januari. Volgens Christian Hoebe, hoofd inspectieziekten bij de GGD-Zuid-Limburg, hebben deze mensen dit virus in eigen land opgelopen.

Britse variant in Zuid-Limburg
Deze variant van het coronavirus is besmettelijker dan het heersende virus. In Engeland zijn de afgelopen dagen de besmettingscijfers pijlsnel gestegen. In Londen zijn 1 op de 30 inwoners besmet. Dat zijn ongelooflijke aantallen. In London wonen 9 miljoen mensen.

Zuid-Afrikaanse variant in Brabant
Het RIVM heeft afgelopen week bekend gemaakt dat nu ook in Nederland voor het eerst de coronavariant uit Zuid-Afrika (501Y.V2) is vastgesteld. “Het gaat om iemand in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Bij de persoon werd op 22 december 2020 een testmonster afgenomen. De GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) is gestart met bron- en contactonderzoek. Uit de wekelijkse steekproeven in het laboratorium van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) bleek op 7 januari dat het gaat om de Zuid-Afrikaanse variant van het virus,” aldus het RIVM.

Maatregelen opvolgen van belang, ongeacht variant
Van virussen is bekend dat ze vaak veranderen. Om verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk om je goed aan de basishygiënemaatregelen te houden, afstand te houden, je zo snel mogelijk te laten testen bij (milde) klachten en de isolatie- en quarantainemaatregelen strikt op te volgen. Deze basisregels werken ook bij de bestrijding van nieuwe varianten van het virus.

← Vorig bericht

Gewonden bij ongeval op A79

Oproep gemeente Vaals: Blijf dit weekend weg uit het buitengebied

Volgend bericht →