Column: Is vastelaovend ‘corona-proof’ te maken?

Voorpagina » Nieuws » Column: Is vastelaovend ‘corona-proof’ te maken?

Toegegeven.
Het duurt nog even.
Maar over zeven weken is het zover: 11-11. De ingrediënten voor het jaarlijkse volksfeest zijn: zingen, lachen, dansen, zittingen, prinsen-proclamaties en optochten. En dat moet anno 2020 allemaal op anderhalvemeter afstand. Ziet u het voor U?

Pinkpop terrein
De organisatoren van zittingen hebben een probleem als alle gasten op anderhalvemeter moeten zitten. Hoe groot moet de zaal zijn om uit de kosten te komen? Welke geluidsinstallatie heb je dan nodig om iedereen te bereiken? Dan komt het Pinkpop terrein in beeld. Ieder weekeinde een andere gemeente met zittingen op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond in de open lucht.

“Waterbed-effect”
Als in Schin op Geul geen carnavalsactiviteiten worden gehouden zal een ras carnavalist niet thuis blijven zitten. Die zoekt ergens anders een mogelijkheid om te vieren. En in die opvatting zal hij of zij daarin niet alleen zijn. Wordt het nog druk. Terwijl net één van de voorwaarden om het virus tegen te gaan is: vermijdt drukte !

Optochten
Optochten op anderhalvemeter. Dat zou nog lukken, afgezien van de lengte. Nog maar te zwijgen van de kijkers langs de rand van de weg die op anderhalvemeter moeten staan, uitgezonderd de ‘bubbels’. Dat wordt nachtwerk. Wie gaat de optochten handhaven?

Onuitvoerbaar
Het afgelasten van alle carnavalsactiviteiten in Schin op Geul is een wijs besluit. Doorgaan is niet uitvoerbaar. Afgezien van het super-virus-verspreider effect. Je zult bestuurder van een vastelaovesvereniging zijn in een kern waar een corona-uitbraak wordt vastgesteld. Het was toch Noord-Brabant waar corona zo huis gehouden heeft na vastelaovend 2020. Het besluit van de CV de Waterratte zal zeer zeker druk op het besluit van de andere vastelaovesverenigingen in Bokkenland zetten.

← Vorig bericht

Programma’s vanaf 13 september

Vanavond geen commissie Sociaal Domein

Volgend bericht →