Coronacrisis: Fluweelengrot kerstmark gaat niet door

Voorpagina » Nieuws » Coronacrisis: Fluweelengrot kerstmark gaat niet door

De kerstmarkt in de Fluweelengrot aan de Daalhemerweg gaat dit jaar niet open. Dat meldt de website 1Limburg. “We kunnen niet aan de maatregelen voldoen en dan ook nog financieel gezond blijven”, zegt Nicole Ploeger van Stichting Valkenburg Events. Deze organisatie huurt de Fluweelengrot  van de Kasteelstichting. “De organisatie kost ook geld. Daarnaast weten we nu al dat we de bezoekersaantallen van de afgelopen jaren niet gaan halen.”

300 bezoekers tegelijkertijd in grot
In de kleine en laag gestoken Fluweelengrot ten op zicht van de Gemeentegrot mogen dit jaar veel minder gasten naar binnen door de recente overheidsmaatregelen rond het coronavirus. Volgens Ploeger kunnen er maar enkele honderden mensen tegelijk binnen zijn in de grot. Dat komt volgens haar neer op maximaal 300 bezoekers. En dat is geen goede financiële basis.

Kerststad Valkenburg
De complete organisatie rond kerststad Valkenburg is gebaseerd op drie pijlers: de beide kerstmarkten in resp. Fluweelengrot en Gemeentegrot, plus de Kerstparade op woensdag- en zaterdagavond. Van dit drietal valt nu de Fluweelengrot af. Vooralsnog zegt de Pepr Company via TV Valkenburg dat de organisatie van de kerstmarkt in de Gemeentegrot doorgaat.

Köln
Ook beroemde kerstmarkt in Keulen sneuvelt door de corona maatregelen. Het gaat om de beroemde Duitse kerstmarkt voor de Dom in Keulen. De organisatoren vrezen voor chaotische toestanden als er beperkingen zijn vanwege het virus, mocht het evenement al door kunnen gaan. Dat melden Belgische media.

Foto’s TV Valkenburg

← Vorig bericht

Wielerfestival Cauberg wordt eerste wielertoertocht van 2020

Gemeente speelt niet voor Sinterklaas

Volgend bericht →