Coronacrisis: Geen grote evenementen tijdens ‘vastelaovend’

Voorpagina » Nieuws » Coronacrisis: Geen grote evenementen tijdens ‘vastelaovend’

De beide voorzitters van de Veiligheidsregio’s Noord en Zuid-Limburg hebben samen besloten de vergunningplichtige carnavalsevenementen niet op de traditionele manier door te laten gaan. Dit besluit geldt voor de 11de van de 11de en andere grote aan carnaval gerelateerde bijeenkomsten die vergunningplichtig zijn.

“Als voorzitters van de twee veiligheidsregio’s in Limburg hebben we, in samenspraak met de Gouverneur en na overleg met alle Limburgse burgemeesters, gezamenlijk besloten om, in navolging van de provincie Noord-Brabant, de vergunning plichtige carnavalsevenementen niet op de traditionele wijze door te laten gaan. Dit besluit geldt daarmee ook voor de ‘Elfde van de Elfde’ en andere grote aan carnaval gerelateerde bijeenkomsten. De verantwoordelijkheid voor de vergunningverlening ligt lokaal bij de gemeenten/de lokale burgemeesters, maar voor de eenduidigheid en het voorkomen van regionale en lokale verschillen trekken we samen één lijn in onze provincie,” aldus een passage uit de gezamenlijke brief.

Waterbed-effect
Het naleven van 1,5 meter is lastig wanneer mensen in grote groepen samenkomen, zeker wanneer er alcohol wordt gedronken en mensen meegenomen worden door de muziek. Omdat zowel in Brabant als over de grens in Duitsland traditionele carnavalsvieringen verboden zijn, is de kans groot dat mensen van (ver) buiten de provincie in grote aantallen naar Limburg komen, waardoor het éxtra druk wordt. Een mogelijke besmetting verspreidt zich dan ook over het (buiten)land. Daarbij is het een openbaar feest waardoor besmettingen niet tot nauwelijks herleidbaar zijn.

← Vorig bericht

Sportcafé’s Polfermolen en Bosdries gesloten

Géén Santa’s Village Valkenburg: teveel drukte is te groot risico

Volgend bericht →