Coronacrisis: Geen kerstmarkt dit jaar in Gemeentegrot

Voorpagina » Nieuws » Coronacrisis: Geen kerstmarkt dit jaar in Gemeentegrot

Door de steeds maar stijgende besmettingen in Nederland en de daarop volgende landelijke maatregelen heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg een negatief advies voor de organisatie van de kerstmarkt in de Gemeentegrot af gegeven. Daarop heeft het college van B&W besloten de organisatie en voorbereiding van de kerstmarkt per direct stop te zetten.

Enorme domper
“Wij realiseren ons dat dit een enorme tegenslag betekent voor alle betrokkenen bij Kerststad, maar ook voor onze economie en ondernemers. Maar met de huidige cijfers van oplopende besmettingen en de daarop volgende noodzakelijke maatregelen is dit helaas niet te vermijden”, aldus een reactie van burgemeester en wethouders in een gestuurd persbericht.

Verlichting en kerstbomen
Wat overblijft is de kerstverlichting in de straten. En mocht u toch willen komen, dient u zich aan de nieuwe regels te houden. Vooraf tickets bestellen voor de enkele attracties die open zijn. Er worden nog kerstbomen in de straten geplaatst en ook in de kernen.

Christmas Light Arts Festival
Mocht de situatie over enkele weken versoepelen en de horeca weer open kunnen, dan zijn we voorbereid om alsnog enkele beperkte alternatieve activiteiten op te pakken. Zo wordt het Christmas Light Arts Festival, waarbij dagelijks in en rond het centrum een aantal gebouwen en andere objecten op een speciale wijze worden aangelicht, uitgesteld totdat door een mogelijke versoepeling van de COVID-19 maatregelen een bezoek aan Valkenburg weer mogelijk is.

Knoop doorgehakt
Het besluit om de kerstmarkt in de ondergrondse Gemeentegrot niet door te laten gaan, heeft enige tijd gevergd. Nadat eind augustus de organisatie rond de kerstmarkt in de Fluweelengrot de knoop door hakte, werd dat besluit snel gevolgd door het afblazen van de kerstparade door het centrum. Vorige week werd Santa’s Village op het Th.Dorrenplein geannuleerd. Nu gaat de oudste, ondergrondse kerstmarkt van Europa die zo belangrijk is voor toeristisch Valkenburg, ook al niet door. “Wij zijn tot het uiterste gegaan om oplossingen te vinden zodat Kerststad op een veilige en verantwoorde wijze door zou kunnen gaan. Maar met de huidige zorgwekkende ontwikkelingen is dit niet mogelijk gebleken. De veiligheid en gezondheid van onze inwoners en bezoekers staan namelijk ten alle tijde op de eerste plaats,” aldus een passage uit het persbericht.

Tickets al besteld?
Heeft  u reeds tickets gekocht voor de kerstmarkt in de Gemeentegrot? Dan ontvangt u automatisch vóór 1 november a.s. uw aankoopbedrag terug.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Onderzoek naar juiste plek nieuwbouw basisschool Berg

Nederland is bezig gezonder te leven, volgens onderzoek

Volgend bericht →