Coronacrisis: Motoren veroorzaken ergernis tijdens mooie lentezondag

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Motoren veroorzaken ergernis tijdens mooie lentezondag

Inwoners van zuid-Limburg hielden zich zondagmiddag over het algemeen goed aan de afspraken die gemaakt zijn om het virus niet verder kans te geven zich te verspreiden. Dat deden – in de ogen van vele Facebookers – niet de berijders van motoren en de racefietsers. Klachten over het enorme harde geluid dat motoren en hun berijders produceerden, kwamen uit alle kernen van de gemeente Valkenburg aan de Geul.
Racecircuit
Er werd geklaagd over de groepen die onvoldoende afstand hielden van elkaar. Nog afgezien van het lawaai van optrekkende motoren. “Het lijkt wel of de motorrijders de openbare weg gebruiken als racecircuits”, lazen wij in diverse posts op Facebook. En “Heuvelland lijkt vandaag wel op openbaar pretpark. Motors scheuren door dorpen, wielrenners overal (ook uit België) en auto’s zijn massaal bezig met sightseeing. Dat belooft iets voor Paasweekeinde“.
Wandelaars
Tegen de middag stond een politieagent met motor te posten aan de Reinaldstraat. Hij hield regelmatig groepjes wielrenners aan om hen te vertellen dat ze meer afstand tot elkaar moesten houden. Of het veel heeft uitgehaald valt te bezien. De politie heeft op veel plaatsen gecontroleerd en ingegrepen. Dat heeft de politie zondagmiddag al via Twitter laten weten. Hoe anders was het bij de wandelaars. “Zij hielden voldoende afstand tot elkaar’”, volgens anderen.
Paasweekeinde
Belangrijk is nu hoe de Veiligheidsregio Zuid-Limburg omgaat met de situatie die gisteren zich voordeed. Zeker in het kader van het Paasweekeinde en de vrije dagen in het verschiet. Komen er strengere regels voor groepen motorrijders en wielrenners?
Facebookfoto

← Vorig bericht

Raadsvergadering vervalt, spoedwet voor digitale besluitvoerming

Coronacrisis: SamenLoop voor Hoop Valkenburg naar 2021

Volgend bericht →