Coronacrisis: Halfvasten ‘stille’ mis vanuit Sittard

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Halfvasten ‘stille’ mis vanuit Sittard

Het is mogelijk om zondag 22 maart een heilige mis te volgen vanuit uw stoel in huis. Vanaf 10:00 uur kunt u deze mis rechtstreeks volgen op www.sintrosasittard.nl en tevens via het YouTube kanaal : https://www.youtube.com/netcamviewer. De gemeente Sittard-Geleen stelt haar communicatie kanalen open om de bewoners in onze regio te kunnen bereiken.
Mis vanuit de St.Rosakapel
Al 350 jaar geleden werd de H. Rosa in Sittard aangeroepen bij een grote pestepidemie in de stad die veel dodelijke slachtoffers eiste in Sittard. Toen de ziekte daarna binnen enkele dagen verdween riep het stadsbestuur Sint Rosa op 3 november 1669 uit tot Stadspatrones en werd terhare ere een kapel gebouwd op de Kollenberg. Tevens werd zij wereldwijd uitgeroepen tot Patrones tegen besmettelijke ziekten. Tijdens de St. Rosa processie op de laatste zondag in augustus, voor velen nog altijd de Sittardse Nationale Feestdag, wordt dan ook gebeden “H. Rosa bewaar onze stad voor alle rampen en onheil.”
Nu onheil en een besmettelijke ziekte weer de stad bedreigen heeft Deken Wilbert van Rens samen met het St.-Rosacomité, Gemeente Sittard-Geleen, Stichting Zitterd-Same en de Ziekenhuis Omroep Sittard het initiatief genomen om zondag 22 maart 2020 om 10:00 uur een H. “stille“ Mis op te dragen in de St.Rosakapel te Sittard. Halfvasten, een dag waarop normaal gesproken Sittardse kinderen vrolijk Krombroodjes zouden gaan rapen, vragen we nu Stadpatrones H. Rosa om hoop, genezing en bescherming van onze stad bij deze Corona-pandemie.

← Vorig bericht

Coronacrisis: Stel je bezoek aan milieupark uit! Het is er druk.

NL-Alert: Houd 1,5 meter afstand

Volgend bericht →