Coronacrisis: Zo wordt het Heuvelland afgesloten

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Zo wordt het Heuvelland afgesloten

Donderdagochtend werd het Heuvelland ten zuiden van de autosnelweg A79 afgesloten voor dagtoeristen. Bestemmingsverkeer en inwoners worden niet tegengehouden. De afsluiting vindt niet plaats met betonblokken maar ‘gewoon’ met dranghekken. En geldt van ’s morgens 9 tot ’s avonds 18 uur tot en met Paasmaandag.

broekhem beekstraat

Broekhem
Verkeersregelaars staan bij de afrit van de snelweg A79 aan de Beekstraat in Broekhem te controleren. De beide mannen hebben enkele automobilisten de doorgang geweigerd, zeiden ze tegen TV Valkenburg. “Er waren twee auto’s met fietsen op de auto. Zij lieten de boekingspapieren van Topparken in Schin op Geul en Landal Cauberg zien en werden doorgelaten. Verder is alles vanmorgen rustig verlopen”, aldus de verkeersregelaars. Ook enkele auto’s die er niet door mochten, maakten rechtsomkeer en reden via de A79 richting Heerlen. De verkeersregelaars bij Broekhem verwachten de ergste drukte op vrijdag, zaterdag en zondag.
rasberg berg

Berg & Terblijt
Bij de rotonde Rasberg in Berg & Terblijt was de doorgaande weg richting de kern Berg afgesloten met twee hekken. Op de weg zelf stonden geen verkeersregelaars. Wel even verderop in het gras.
Veel toezicht
Naast de reguliere inzet van gemeentelijke toezichthouders en BOA’s en politie, zetten indien nodig ook Provincie Limburg en Waterschap Limburg hun opsporingsambtenaren voor handhaving in.
Blijf zoveel mogelijk thuis en stop de verspreiding van het coronavirus
Het landelijk advies blijft van kracht, ook in het Paasweekend. Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat écht nodig is, bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Blijf in dat geval in uw eigen buurt en vermijd drukke plekken. Blijf bovendien in Nederland en ga niet de grens met België en Duitsland over. Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen (twee armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Geen Paasmis in kerk, wel via internet

Voormalig burgemeester Paul Gilissen overleden

Volgend bericht →