Coronacrisis: Beperkende maatregelen Heuvelland zuid-Limburg

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Beperkende maatregelen Heuvelland zuid-Limburg

Voor het komende weekeinde gelden dezelfde beperkende maatregelen als tijdens het Paasweekeinde. Dat is besloten door de Veiligheidsregio zuid-Limburg. Blijf zoveel mogelijk thuis, dagtoeristen moeten net als het afgelopen weekeinde wegblijven uit het Heuvelland, blijft het motto.
Trots op inwoners
Annemarie Penn-te Strake, voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Limburg, over de maatregelen: “Het was goed om te zien dat er massaal gehoor gegeven is aan de oproep om thuis te blijven en specifiek uit het Heuvelland weg te blijven. Ik ben er trots op dat we dat met elkaar hebben kunnen bewerkstelligen en wil iedereen oproepen vooral op deze voet verder te gaan.”
Extra controles tot en met dinsdag
Komend weekend wordt het wederom lekker weer. Om ook dan de positieve effecten van de maatregel te kunnen blijven ondervinden, vinden er zaterdag en zondag extra controles bij de toegangswegen tot het Heuvelland plaats. Het blijft tot en met dinsdag 28 april mogelijk om te controleren. De mate van de controle is afhankelijk van de te verwachten situatie of de ervaringen op dat moment.
Frisse neus halen of boodschappen doen
Voor de inwoners van het Heuvelland en voor alle anderen blijft het landelijk advies van kracht. Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat écht nodig is, bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Blijf in dat geval in uw eigen buurt en vermijd drukke plekken. Blijf bovendien in Nederland en ga niet de grens met België en Duitsland over. Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen.

← Vorig bericht

Cecile Koops uit Huizen wint Elly Blom Poëzieprijs 2020

Valkenburgs bedrijf produceert 'Plexilution'

Volgend bericht →