Coronacrisis: Historische eerste vaccinatie gezet

Voorpagina » Nieuws » Coronacrisis: Historische eerste vaccinatie gezet

Hart voor Brabant in Veghel heeft vandaag – woensdag 6 januari 2021 – de eerste coronavaccinaties toegediend bij zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Ook de eerste medewerkers uit de directe COVID-zorg worden vanaf vandaag in ziekenhuizen gevaccineerd. Verpleeghuismedewerker Sanna Elkadiri ontving de eerste prik in aanwezigheid van minister Hugo de Jonge. Het RIVM coördineert de uitvoering van de coronavaccinatie.

GGD-priklocaties
Vanaf aanstaande vrijdag kunnen zorgmedewerkers zich ook laten vaccineren bij GGD-priklocaties in Houten en Rotterdam, maandag 11 januari volgen de locaties Amsterdam, Drenthe en Den Haag. Met ingang van 15 januari zijn alle 25 GGD-vaccinatielocaties in het land geopend voor het toedienen van de COVID-19-vaccins. Vanaf 18 januari kunnen maximaal 66.000 zorgmedewerkers per week worden gevaccineerd op de verschillende locaties. De afgelopen twee dagen zijn via het GGD-callcenter met 59.608 personen afspraken gemaakt voor de eerste en tweede prik.

Na de groep zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, worden ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg (178.000 mensen), wijkverpleging en Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning (166.000 mensen) uitgenodigd om een afspraak te maken voor vaccinatie.

Einde zomer iedereen gevaccineerd
Pas tegen het einde van het derde kwartaal dit jaar zal iedere Nederlander die dat wil, gevaccineerd zijn. Dat betreft de informatie van dit moment bij het gunstigste scenario.

← Vorig bericht

Aanvraag omgevingsvergunning Langen Akker in Berg

32 inwoners meer voor Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →