Coronacrisis: horeca Valkenburg komt dinsdag in actie

Voorpagina » Nieuws » Coronacrisis: horeca Valkenburg komt dinsdag in actie

De Koninklijke Horeca Nederland afdeling Valkenburg aan de Geul komt dinsdag in actie. De aangekondigde demonstratie behelst het buitenzetten van het terras. Daarmee willen de horecazaken een signaal afgeven aan de politiek in Den Haag. Lars Dorren, voorzitter van de afdeling Valkenburg aan de Geul ondersteunt de protestactie. Hij zegt: “Alle buffers zijn op en de compensatie van de overheid schiet tekort, dus wij zijn als branche ten einde raad. Het punt is echter dat we veilig open kunnen (stapje voor stapje) net als andere branches en dat wij het recht hebben om binnen de maatregelen te mogen ondernemen.”

casinopleintje

Protest onder voorwaarden
Burgemeester Schrijen snapt de actie van de ondernemers in Valkenburg aan de Geul. Hij zei in het programma Valkenburg Actueel van zaterdagochtend dat hij samen met de horecabranche en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg dit weekeinde overlegt onder welke voorwaarden het protest gestalte gegeven kan worden. In diverse gemeentes zoals Maastricht, Heerlen en Sittard houden horeca-ondernemers een demonstratie.

Biertje op terras drinken a.s. dinsdag?
Dat is niet de bedoeling. De horeca wil duidelijk maken dat men een duidelijke datum op korte termijn wil vernemen van Den Haag en dat men een 100% compensatie wil ontvangen van alle kosten. Dorren: “Wij zullen de komende dagen goed luisteren naar wat Den Haag ons te vertellen heeft en als ze ons een concreet alternatief bieden waar we ons ook in kunnen vinden, dan heroverwegen we onze actie.”

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Programma’s vanaf 28 februari

Grafrechten kind

Volgend bericht →