Coronacrisis: Kadootje voor eenzame ouderen en hun verzorgers

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Kadootje voor eenzame ouderen en hun verzorgers

Tekeningen, gemaakt door de kinderen van Schin op Geul, worden nu regelmatig in deze kern rondgebracht bij eenzame ouderen onder de titel “Samen Sterk”. Uit diverse reacties blijkt dit zeer gewaardeerd te worden. 
Geld inzamelen voor ouderenzorg
Lise Lemmens (9 jaar) en Juna de Groot (8 jaar) kwamen vervolgens op het idee om geld in te zamelen in Schin op Geul en dat te besteden aan de ouderenzorg. Met hulp van andere moeders kwamen ze bij Ouderenzorg Mondriaan Wijerode terecht, een alsnog wat vergeten instelling. De meiden wilden cliënten en personeel van deze instelling trakteren op vlaai.
Vlaaien bakken
Carmen Duizings van An & Caatje uit Schin op Geul was direct bereid om mee te werken en de vlaaien te bakken. Het werden 10 “gruemelstreusels” volgens een gezond recept gevuld met appelschijfjes en gesneden in 210 stukken. Ze sponsorde ook nog een deel van het benodigde bedrag. De meiden hebben vervolgens de vlaaideksels versierd en brachten deze tot aan de deur van de zorginstelling, waar ze volgens de regels en op gepaste afstand in dank door het verzorgend personeel in ontvangst werden genomen.
Foto’s Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Geen openstelling van de grens naar België

Vrouw in omgeving Spoorlaan vermist

Volgend bericht →