Coronacrisis: Lichtpuntje voor kappers, schoonheidsspecialisten en terrassen

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Lichtpuntje voor kappers, schoonheidsspecialisten en terrassen

Het kabinet overweegt om contactberoepen als kappers en schoonheidsspecialisten op korte termijn weer open te laten gaan. Daarnaast wordt voorzichtig bekeken of terrassen  ook weer kunnen openen. Dat zou mogelijk per 1 juni a.s. gaan gebeuren. Dat zou een lichtpuntje kunnen zijn, een stip aan de horizon. Maar grote evenementen en volle kroegen blijven echt uit den boze. Dat meldt de NOS.NL via haar website. Natuurlijk niet zoals voor medio maart, maar in de nieuwe ‘anderhalvemeter samenleving’.
Terras
De horeca – en zeker de Valkenburgse horeca – smacht om open te kunnen gaan. “De horeca heeft het zwaar” zegt Pauline Hogevonder in het programma TV Valkenburg Vandaag. Cafés zouden vanaf 1 juni alleen hun terras buiten mogen exploiteren. Volgens een uitspraak van wethouder Claudia Bisschops in het programma TV Valkenburg Vandaag kunnen op korte termijn de Valkenburgse horecazaken nog niet open. “We kijken samen met de ondernemers naar mogelijkheden en oplossingen”, zegt Bisschops. “Maar als de horeca open mag, zal er een plan liggen”.
Over het openstellen van de restaurants is nog niks bekend.

Perspectief
Het kabinet wil de bevolking meer “perspectief” gaan bieden in de strijd tegen het coronavirus. Er wordt een omslag gemaakt in de adviezen. Niet langer wordt benadrukt wat er allemaal niet kan, er zal worden gekeken naar wat juist wél kan. Het kabinet wil nog steeds dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven en vanuit huis werken, maar minder dwingend dan tot nu toe. De nadruk komt te liggen op thuisblijven als je klachten hebt.

Persconferentie
Het kabinet wil dat woensdag op een persconferentie uiteen gaan zetten, zo melden bronnen rond het kabinet aan de NOS.
Archieffoto van voor de corona-uitbraak TV Valkenburg

← Vorig bericht

Sobere Dodenherdenking in tijden van corona + video

Amstel Goldrace op zaterdag 10 oktober, Toerversie op 11 oktober

Volgend bericht →