Coronacrisis: Maatregelen tegen motoren en fietsers met Pasen

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Maatregelen tegen motoren en fietsers met Pasen

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft maandagavond laat besloten om bepaalde toeristische plekken en kleine landweggetjes tijdens het Paasweekeinde af te sluiten voor motorrijders en wielerclubs. Het is nog niet bekend welke maatregelen door de gemeente Valkenburg aan de Geul genomen gaan worden. Dat zal – waarschijnlijk – later vandaag of woensdag bekend gemaakt worden.
Motoren en wielrenners
Afgelopen weekeinde veroorzaakten groepen motorrijders en groepen wielrenners in alle kernen van Valkenburg aan de Geul overlast. Het was al bekend dat er niet in groepen met mer dan 3 personen gereden mag worden. Voetgangers en recreatieve fietsers kwamen volgens de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van alle veiligheidsregio’s, dit weekeinde in de verdrukking. “Zij konden geen kant meer op en konden hierdoor geen anderhalve meter afstand houden.” Boa’s en politieagenten gaan handhaven aan het begin van de afsluiting. “We betreuren deze maatregelen, we vinden het jammer dat deze nodig bevonden worden. Maar we gaan er niet tegenin. We snappen dat dit nodig is”, zegt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging in een reactie die NOS.NL gepubliceerd heeft.
Maatregelen tuincentra en woonboulevards
Verder moeten tuincentra en woonboulevards hun klantenstroom reguleren en afremmen om voldoende – 1,5 meter – afstand te kunnen houden. Er komen extra regels voor de aanrijroutes en parkeerplaatsen waar de winkels zelf op moeten gaan controleren.
Foto van Facebook: beeld zondag in tankstation Emmaberg

← Vorig bericht

Coronavirus: gewijzigde programmering Openluchttheater

Coronacrisis: Steun voor lokale omroepen en bladen

Volgend bericht →