Coronacrisis: Meer inwoners Valkenburg aan de Geul in ziekenhuis

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Meer inwoners Valkenburg aan de Geul in ziekenhuis

Nu de actuele cijfers van het RIVM bekend zijn op vrijdagmiddag 3 april 14 uur, kan geconcludeerd worden dat er een stijging is waar te nemen in de opnames van inwoners van deze gemeente in een ziekenhuis.
Niet stabiel
Zondag jl. schreven we nog dat er een stabilisatie was opgetreden in de besmettingen. Later op zondagmiddag werden de actuele cijfers door het RIVM bijgesteld van de gepubliceerde 12 naar 13.

RIVM stand 3-4-20

 
Meer ziekenhuis opnames
Maandag 30 maart veranderde het RIVM zijn publicaties van besmette inwoners per gemeente naar opgenomen patiënten in ziekenhuizen. Het aantal op maandag was 2. Dat is inmiddels opgelopen van 3 inwoners op donderdag 2 april naar 8 op vrijdagmiddag 3 april 14:00 uur

Actuele stand voor Nederland per 03-04-2020 14.00 uur
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 6.286 (+502)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.487 (+148)
Het totaal aantal positief geteste patiënten: 15.723 (+1.026)
Duiding door het RIVM
Vandaag zijn er 502 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 148 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.
De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen.
Maatregelen tegen verspreiding virus

 

← Vorig bericht

Coronacrisis: Adelante Challenge en Berg Criterium verplaatst naar 2021

Coronacrisis: Blijf zoveel mogelijk thuis, ook bij mooi weer

Volgend bericht →