Coronacrisis: Ook ondernemers in non-food kunnen aanvragen doen

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Ook ondernemers in non-food kunnen aanvragen doen

Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf vandaag, 30 maart 2020, ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (T.O.G.S.). Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de uitbreiding bekend gemaakt van de regeling, die eerder bekend was als het Noodloket. De TOGS is specifiek bedoeld voor bedrijven die rechtstreeks worden getroffen door kabinetsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus.
Inkomsten lopen sterk terug
Minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) hebben hiertoe besloten op basis van de sinds vrijdag gedane aanvragen voor de TOGS en de recente acute, negatieve ontwikkelingen van winkelomzetten. Ondernemers in de sector non-food kunnen weliswaar openblijven, maar zien hun inkomsten sterk teruglopen door de noodzaak tot ‘social distancing’.
Eenmalige gift van € 4.000,- om eerste vaste lasten te kunnen betalen
Via de regeling TOGS kunnen ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro netto krijgen waarmee ze hun vaste lasten betalen, zoals bijvoorbeeld de huur van een bedrijfspand. Voor doorlopende kosten voor personeel heeft het kabinet andere maatregelen getroffen die ook onderdeel uitmaken van het Noodpakket voor banen en economie. Op rvo.nl/tegemoetkomingcorona staat welke ondernemers gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling. De lijst met branches en sectoren wordt maandag 30 maart geactualiseerd.
Maatwerk bij criteria SBI-codes
Ondernemers die recht hebben op de TOGS-regeling, maar zien dat zij geregistreerd staan onder een andere zogenoemde SBI-code in het Handelsregister kunnen dit melden bij uitvoeringsorganisatie RVO.nl.
Bron: nos.nl

← Vorig bericht

Corona en renteaftrek

Coronacrisis: O.L.S. Meijel verplaatst naar 2021

Volgend bericht →