Coronacrisis: Reserveren voor café bezoek na 1 juni a.s.

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Reserveren voor café bezoek na 1 juni a.s.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft richtlijnen opgesteld waar kroegen en restaurants aan moeten voldoen tijdens de coronacrisis. Het document is voor leden van KHN, maar is ingezien door RTL Nieuws. Horeca mag per 1 juni, mits het coronavirus voldoende onder controle is, gedeeltelijk weer open.
Dat schrijft de website www.deondernemer.nl
Reserveringen
In de richtlijnen die KHN heeft gedeeld met haar leden staat dat cafés en restaurants voorlopig uitsluitend mogen werken met reserveringen. Bij binnenkomst moeten de gasten hun handen wassen of ontsmetten met handgel en voordat zij echt naar binnen mogen, vindt er een controlegesprek plaats.
NB: ingevolge de lokaal/regionaal geldende noodverordening kan een ander maximum (minder of meer) aantal personen zijn toegestaan, in dat geval geldt de bepaling uit de noodverordening.
Uitserveren
Als het controlegesprek bij de ontvangst heeft plaatsgevonden, mogen medewerkers binnen anderhalve meter aan tafel of aan de bar de bestelling opnemen, uitserveren en afruimen terwijl de gasten aan de tafel of bar zitten.
Grondig reinigen na vertrek
Verder staat in het protocol dat aan een tafel maximaal vier personen mogen zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijk huishouden dat uit meer personen bestaat. Ook aan een bar mogen maar maximaal vier personen naast elkaar staan of zitten, met een uitzondering voor grotere huishoudens. Als de gasten de gelegenheid hebben verlaten, moeten de tafels, stoelen en menukaarten grondig worden gereinigd.
Ondernemer is verantwoordelijk
KHN maakt op haar website duidelijk dat ‘de ondernemer verantwoordelijk is voor het nakomen van de regels op zijn locatie(s). Hij mag de gast die zich niet aan de regels houdt houdt de toegang ontzeggen of verwijderen. Daarom is het noodzakelijk de regels kenbaar te maken en het eigen toezicht te organiseren. K.H.N. zal het protocol met posters en dergelijke ondersteunen. Daarnaast kan de gemeente of politie handelingen controleren, boetes uitdelen of tot sluiting overgaan.
Bovenstaande is een duidelijk uitgangspunt voor het uitwerken van de regels voor Valkenburg aan de Geul.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Weer zwemmen in zwembad Polfermolen

Coronacrisis: Bloemen versieren het centrum

Volgend bericht →