Coronacrisis: Vergeten? Vanavond gaat ‘avondklok’ in

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Coronacrisis: Vergeten? Vanavond gaat ‘avondklok’ in

Mocht u het vergeten zijn, vanavond vanaf 21:00 uur gaat de avondklok in. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnenblijft. De avondklok zorgt ervoor dat mensen minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten, wat helpt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Avondklok 21.00-04.30

Dat is belangrijk, want het kabinet maakt zich grote zorgen om de verspreiding van varianten van het coronavirus, die nog besmettelijker zijn dan het virus dat we al kennen. De verantwoordelijke instanties willen nieuwe virussen zo lang mogelijk is buiten de grenzen houden.

Verklaring nodig
Je mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en je een geldige reden hebt. In dat geval moet je een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen. Als het nodig is dat je voor werk naar buiten gaat, moet je ook een ‘Werkgeversverklaring’ tonen. In sommige, specifieke gevallen is een formulier niet nodig. De Rijksoverheid stelt formulieren beschikbaar op onderstaande website. Het is niet de bedoeling dat je je eigen formulieren maakt. Meer informatie over geldige redenen om op straat te zijn is te vinden op Rijksoverheid.nl/avondklok.

Andere maatregelen
Naast de avondklok treft het kabinet meer maatregelen om besmettingen te laten dalen, de verspreiding van de huidige en de nieuwe varianten van het virus te vertragen en ervoor te zorgen dat nieuwe varianten zo min mogelijk ons land binnenkomen. Het kabinet vraagt mensen bovendien om zo veel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken en zo min mogelijk andere mensen te ontmoeten. Voor meer informatie, zie ‘Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten’.

← Vorig bericht

Vernieuwing presentatie van de Vuursteenmijn in de Plenkertstraat

Programma’s vanaf 24 januari

Volgend bericht →