Coronacrisis: Winkeliers nemen maatregelen tegen corona

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Winkeliers nemen maatregelen tegen corona

In steeds meer winkels in het centrum van Valkenburg treft de klant voorzieningen aan die de verspreiding van het virus moeten tegengaan. En tegelijkertijd wil de winkelier zijn klanten bedienen met zijn producten.

plexiglas bij kassa

Albert Heijn
Bij supermarkt zijn grote plastic scheidingsschermen bij alle kassa’s aangebracht om de werknemers te beschermen. Albert Heijn manager Jean Bartels laat TV Valkenburg weten ook bij de kassagroep op de winkelvloer markeringen te hebben aangebracht zodat klanten gepaste afstand van elkaar kunnen houden. “Tevens ontvangen wij binnenkort nog oranje hesjes. Het personeel draagt de hesjes met de tekst dat je 1,5 meter afstand moet houden. Verder wordt alles de gehele dag door ontsmet”, aldus de filiaalmanager. De supermarkt in het Valkenburgse winkelcentrum Aan de Kei stelt ook een ‘seniorenuurtje’ winkelen in. Voor ouderen boven de 70 jaar. Op werkdagen van maandag tot en met vrijdag kunnen zij tussen 7:00 en 8:00 uur ’s ochtends terecht.
Joy Flowers
Bloemenzaak Joy Flowers in de Walravenstraat blijft geopend. “Wij hebben de looproute in de zaak aangepast en vakken aangebracht bij de kassa zodat iedereen de gepaste afstand tot elkaar kan bewaren. En dat werkt heel goed”, laat Joris Ruland aan TV Valkenburg weten.
Schoenhandel Wechseler
Schoenhandel Wechseler hanteert gewijzigde openingstijden dagelijks van 9 tot 12 uur.
Hilde Wechseler zegt dat zij de toonbank, schoenlepels en pinautomaat regelmatig desinfecteren. “Klanten kunnen hun schoenen brengen en afhalen. Uiteraard desinfecteren wij de deurklinken regelmatig! Daarbij dragen wij plastic handschoenen die regelmatig verwisseld worden en verder is 1.5 meter afstand regel bij ons”, aldus Hilde.
scherm in slagerij

Slagerij Valkenburg
Afgelopen weekeinde heeft slager Piet Habets in het centrum zijn interieur geheel aangepast aan de normen die nu gelden om de verspreiding van het coronavirus in zijn zaak tegen te gaan. Hij heeft een scherm uit hout en plastic voor de gehele toonbank aangebracht. Zijn personeel staat nu op veilige afstand, ook de klanten in de winkel houden de gepaste afstand van 1,5 meter aan. “Ik laat niet meer dan acht klanten tegelijkertijd in mijn zaak”, zegt Habets. “We hebben daarvoor voldoende ruimte in de zaak. De Europese autoriteit voor voedselveiligheid E.F.S.A. stelt dat er geen bewijs is dat voedsel een bron is waar mee het coronavirus kan worden overgedragen. Uiteraard houden wij ons strikt aan de hygiënecodes die voor ons zijn voorgeschreven”, aldus de slager.
Natuurshop Madelief
Boy Naaijkens van de Natuurshop in de Dr.Erensstraat heeft vorige week op eigen initiatief plexiglas schermen aangebracht bij de kassa. “Om uw en onze gezondheid maximaal te beschermen”, schrijft hij op zijn Facebookpagina.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Vernieuwde app van WeHelpen: de Whapp

Coronacrisis: Lokale maatregelen tegemoetkoming ondernemers

Volgend bericht →