Impact coronamaatregelen enorm voor hotelsector zegt VVV

Voorpagina » Toerisme » Impact coronamaatregelen enorm voor hotelsector zegt VVV

“De impact is enorm voor Valkenburg”, zegt Edith Kurris van Visit zuid-Limburg tegen TV Valkenburg. “Koninklijke Horeca Nederland heeft een onderzoek laten doen en daaruit blijkt dat de horeca 41% minder bezetting heeft als gevolgen van het virus. Dat beeld wordt bevestigd door hoteliers die wij spraken.
TV Valkenburg peilde zaterdagmiddag de mening van ondernemers en gasten in het centrum van Valkenburg over de afgelopen donderdag genomen coronavirus-maatregelen. Valkenburg met Maastricht samen zijn de grootste regio na Amsterdam wat betreft hotel overnachtingen in Nederland.
Het is te hopen dat het virus snel overwaait. Monique Diederen, exploitant van een kledingwinkel in de Louis van der Maesenstraat, staat het huilen nader dan het lachen. “Wij kunnen geen twee weken sluiten. In deze tijd van het jaar moeten wij het geld verdienen om hypotheek, personeelskosten en kosten voor aankoop kleding verdienen. Het zou een ramp zijn”.
Afgelopen weekeinde was het niet erg druk in het centrum. De terrassen zaten half vol met veel Belgen die hun land waren ontvlucht. Daar zijn alle cafe’s en restaurants dicht. En zoekt men het vertier in o.a. Zuid-Limburg.
https://youtu.be/vxwJyCTDrtY&rel=0
 

← Vorig bericht

Coronavirus: College kijkt naar consequenties voor inwoners en ondernemers

Verrekenen of niet?

Volgend bericht →