CoronaMelder nu ook beschikbaar voor oudere iPhones

Voorpagina » Nieuws » CoronaMelder nu ook beschikbaar voor oudere iPhones

CoronaMelder is vanaf nu ook beschikbaar voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus. Hierdoor kan ruim 97 procent van de Nederlanders met een smartphone de app gebruiken. Dat blijkt uit cijfers van Statcounter GlobalStats. Een belangrijke ontwikkeling.

CoronaMelder in het kort
CoronaMelder waarschuwt gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Wie de app downloadt, hoeft géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent. Ontvang je een melding? Dan geeft de app je het advies om je te laten testen, ook als je geen klachten hebt. Zo voorkom je dat je mensen in je omgeving onbewust besmet. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Zo download je CoronaMelder
Inmiddels downloadden al meer dan 4,5 miljoen mensen CoronaMelder. En ruim 115.000 mensen gaven via CoronaMelder door dat zij besmet waren. De CoronaMelder is te downloaden via de App Store.

← Vorig bericht

Coronacrisis: ook dit jaar geen Maximanifestatie voor de jeugd

Programma’s vanaf 7 maart

Volgend bericht →