Coronavirus: College kijkt naar consequenties voor inwoners en ondernemers

Voorpagina » Toerisme » Coronavirus: College kijkt naar consequenties voor inwoners en ondernemers

CDA-wethouder Claudia Bisschops heeft zondagochtend op Facebook ook haar zorgen geuit. Ze schrijft: “Het is stiller in de binnenstad, hamsteren mensen in supermarkten (doe dit aub niet!) en veel winkels en horecazaken krijgen minder klandizie! Morgen, op initiatief van Koninklijke Horeca afdeling Valkenburg aan de Geul, zal er een speciale bijeenkomst plaatsvinden voor onze horeca-ondernemers. Inmiddels ben ik achter de schermen ook in overleg hoe wij dit breder kunnen trekken naar de retail en andere ondernemers. Ik ga hier de komende dagen met onze mensen hard mee aan de slag en zal snel via de BIZ Valkenburg en de ondernemers-kernoverleggen communiceren”.
Serieus kijken naar consequenties voor ondernemers en inwoners
Verder laat wethouder Bisschops het volgende weten: “Afgelopen week heb ik al overleg gehad met onze afdeling financiën over financiële consequenties en mogelijkheden. De door de VVD terecht gestelde vragen over hoe wij ondernemers kunnen helpen in deze voor hen zware periode, zullen wij binnen het college dan ook zeer serieus nemen. Dit geldt overigens ook in bredere zin voor consequenties die inwoners binnen onze gemeente ervaren”.
Amstel Gold race en veteranenkoers
Bisschops kijkt verder vooruit dan 31 maart, de datum dat de actuele maatregelen afgekondigd door de regering strekken. Ze schrijft hierover: “Ook blijft grote onzekerheid bestaan over de doorgang van de Amstel Gold Race en de daaraan gekoppelde veteranenkoers. Ook hier zullen we t.z.t. wijze besluiten moeten nemen die mogelijk niet fijn zijn. Laten we zien hoe na 31 maart, de aangekondigde peildatum van de huidige afgekondigde maatregelen, de vlag erbij hangt”.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Dit jaar kermis op Berkelplein

Impact coronamaatregelen enorm voor hotelsector zegt VVV

Volgend bericht →